emma.L -> RE: Zamrzavanje hrane za bebu (30.11.2009 16:53:53)
|
valika, ja skuham teleću koljenicu sa dosta mrkve, luka i celera izrezanih na komade. Onda u Avent dozere za mlijeko (za izdajanje, imam ih iz vremena dok smo ledili izdojeno mlijeko) stavim komadić mesa, mrkve, celera, luka i gusti bujon do vrha i to zaledim. Pošto baš bude jaka juha, uvečer to izvadim iz leda a ujutro prije posla dodam vode da razblažim i prokuham to, onda izblendam i vratim na vatru sa tjesteninom za juhu. Za čas je gotov ručak za dva dana. Zaista mi ujutro za to treba 5 minuta, ne više. Isto tako radim sa grahom, mada ne znam je li tvoja beba premala za grah. Što se zamrzavanja tiče, uvijek je to slano, a voćni obrok dajem svjež ili ako pravimo kompot. Znam da se ne zamrzava kuhani krompir i špinat, a ostalo može. Npr. blanširam i zamrznem napola gotovu raštiku, ona isto bude brzo gotova ujutro prije posla - malo maslaca, isjeckana raštika, vrhnje za kuhanje i malo bijelog luka - pola mama pojede dok sprema, a isto ti treba 5 min.
|
|
|
|