scarlett -> RE: Sarajevska ginekologija je deseti krug pakla (25.11.2009 23:56:17)
|
Kraj mene je ležala žena tek porođena, a šili su je puna 2h. Nakon 2 h ležanja, žele da je prebace u sobu i sestra je diže, ova jadna nema osjećaja i kako je puno krvarila, otišlo i po podu. Sestra je zagalamila na nju: "Ma pazi malo, kako te nije stid, zar nikad nisi imala menzes?" a ova jadnica jedva stoji. Pošto sam znala da nas naravno niko neće oprati ( to ni ne očekujem) zamolila sam jednu sestricu da ide samnom u toalet, samo da bude prisutna dok se ja operem, ako se onesvijestim, jer sam ttek prebačena u sobu i ne želim da onako krvava s intenzivne legnem u čistu posteljinu, a malo prije toga mi se zanesvijestilo. Ona me odvela do toaleta i čim sam ušla u kabinu rekla je da nema vremena i otišla, a ja sam stopalima čistila krv sa svojih klompi, jer se nisam mogla sagnuti i molila Boga da izdržim. Vesela, vjerovatno je kako se kome potrefi[sm=jezicek.gif], mislim da ih ima dobrih, ali da ih je većina ipak bezosjećajna i što duže ležiš, imaš više prilika da ih vidiš u negativnom svjetlu. Dobro je ako nemaš nikakvih problema, tada oni uglavnom izgledaju kao fini, ali kada treba pomoć, ... Ja sam šutila na sve, jer sam bila prvi put u bolnici i čovjek sve konta da zavisi od njih, ali nakon ovih svih iskustava, slijedeći put aBd pouzdat ću se samo u svoju snagu i Boga i nemam namjeru suzdržavat se, nego dignut frku za svaku neljubaznost, jer imamo pravo na to.
|
|
|
|