dzeni_nl -> RE: nasljedstvo, nasljedjivanje šta vi mislite (25.11.2009 11:49:09)
|
U mojoj familiji je sve to nekako zapetljano. Objema nanama braca su uzela njihov dio zemlje mada one i nisi htjele da se odreknu. A sto se tice mojih roditelja djed, babin otac je umro i nije htio da napravi testament, jer se bojao da ako tu uradi da ce ostati na ulici. E sad poslije njegove smrti djeca hoce da djele zemlju, ali moj amidza ocekiva da ce sve on da dobije, jer sestre su udate, a brat ima samo mene i ja sam zensko dijete pa nama nista ne treba, a koliko sam primjetila babo je psreman sve da mu da samo da se ne bih svadjali, ali ja nisam bas za to, jer se moj babo podjednako brine o svojim roditeljima, mozda cak i vise od amidze. Sa mamine strane dedo je rasprodo sve i otisao u dom da zivi tako da ona i dajdza nisu nista dobili. Muz ima jos dvojicu brace, ali njegovi roditelji njemu nece nista ostaviti, mama mu je vec umrla i braca su vec dobila svoje djelove, a on nista sto vidim da mu je tesko palo, ne zbog komada zemlje vec zbog toga sto se on nigdje ne spominje, i kada mu je mama umrla njega nisu stavili na smrtovnicu vec samo bracu to ga jako pogodilo. On inace nezeli nista sto nije sam zaradio, ali to mu je tesko palo posebno kada braca pred njim pricaju o tom sta su dobili. Isto tako ga ceka i sa oceve strane tako da od pravih roditelja nece dobiti nista. Dobio je od tetka pola stana sa tetkom koji su prodali al se on odrekao tih para i poklonio ih tetki. I svu ostalu imovinu djeli sa njom zato sto su ga oni usvojili. A sto se mene tice ja sam sama, pa kuca koju imaju moji roditelji i malo zemlje oko nje pripada meni, ako mi i to amidza neuzme.
|
|
|
|