SREĆNA -> RE: Zakon i naknade za blizance (31.10.2012 14:11:36)
|
IZVORNA PORUKA: AminaZana IZVORNA PORUKA: Aiša SREĆNA, nisi vjerovatno dobro razumjela. Dobit ćeš rješenje na kojem će ti pisati naknada od 360 KM, prethodno sve papire predaš u opštini prebivališta, a ostatak do pune plate isplaćuje ti poslodavac. Ne možete brate i jare i pare, još pored plate i naknadu [sm=jezicek.gif] AminaZana, tako piše u rješenju, ali u prosjeku dobijaš od 430-480, kako kad. Mi u privatnom sektoru imamo (imali smo) samo ovu naknadu, poslodavac ne uplaćuje ništa, jer nema zakonsku obavezu. hajd valjda bude vise para hahahaha ja sam se porodila 03.09. i jos nisam dobila nista :) valjda cekaju da mi se skupi dosta, pa da mi donesu hahahahahah ali poslodavac moze uplacivati, ako zeli. mada mi je draze da mi da u kesu, a da niko ne zna hahahahah Ih Amina tebi kad dođe lova ti ćeš se obogatiti hahahaha, doko se nakupi. A ova odluka se odnosi na porodilje zaposlene u instit. BiH, u mom rj. stoji da imam pravo na naknadu plate u visini prosječne neto plate koju sam ostvarila u toku poslednja tri mjeseca prije otpočinjanja porodiljskog odsustva.
|
|
|
|