MELLI
|
Joj remzy,sorry, Ja tek sad vidjeh poruku.Negdje sam ukratko acudesi odgovorila,ali ovdje nikako. Sve hoću ovih dana da napišem nekoliko rečenica,ali nikako da ulovim vremena.Virnem ja na RR,ali nikako da sjednem i podnesem izvještaj Ovako,bili smo na kontroli kod čika zube,nekako sam nezadovoljna pregledom ,ali eto dobro je.Upala je sanirana.Otok oko desni se povukao,zubi izgledaju normalno i što mi je najbitnije ne krvare više. Zašto sam nezadovoljna,pa eto,uspjela sam dijete nagovoriti na pregled,čak smo kupili i neku igračku koju je čika zubar trebao pokloniti hrabroj djevojčici,sve je išlo nekako na silu,ali uspjeli smo.Međutim on je bio nekakav mrgud,i nije se nešto puno trudio da zadobije njeno povjerenje.Pregledao je zubiće,našao tačkicu karijesa na jednom zubu i završio pregled.Kad sam ja pitala ,kako ćemo to popraviti,on je rekao da je dovedem kad bude dala popravljati zube Halooooooooooo Nije se potrudio ni da pokuša,da je bar upozna sa "alatom". Naravno ona jedva čeka da ide ponovo i da joj jedan takav mrgud popravlja zube (čitaj ironično) Ništa,vezano za desni, nije ni spomenuo,te sam ja na svoju ruku prekinula terapiju. Sada ću napraviti kratku pauzu,pa idemo na upoznavanje sa drugim zubarom.Nadam se da ću naći nekog ko će zadobiti njeno povjerenje. Toliko sam se trudila,da joj zubara "prikažem" kao dobrog čiku,koji je tu da pomogne djeci,koji voli djecu,i onda mi on pokvari sve .Čak joj se ni igračka od zubara (a koju je inače priželjkivala) ne dopada nešto pretjerano. Ona se sada baš plaši i ne želi ni kraj ordinacije da prođe, a kamo li da uđe u nju. Pustićemo da vrijeme odradi svoje,pa pokušati ponovo. Hvala na brizi.
|