leli§ -> RE: Romantični izlazak sa dragom osobom??? (15.11.2009 1:18:54)
|
IZVORNA PORUKA: juni Moram priznati da se ni meni ne svidja Hot Wok ali opet mozda sam izabarala pogresno jelo jer se osjetilo kokosovo ulje a ja ga ne podnosim. Zato kineskú hranu volim, Adana moras probati kod mene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] E sad recept za 2 osobe: - 400-500 gr pilecih fileta - zuta paprika - crvena paprika - zelena paprika - 2-3 glavice luka - 2-3 k. bijelog luka - crveni grah iz konzerve - kukuruz Zacini: origano, male ljute papricice (2-3 kom), sol, biber, chili u prahu-zacinska mjesavina (kotanyi, najbolji je) Postupak: Pilece filete isjeckati na male komadice, posoliti pobiberiti i dodati chili u prahu, nauljiri te u vreloj Wok tavi poprziti, zati u to dodati na trake sjeckane paprike i luk, mijesati dok paprike ne omeksaju na pola (ne skroz). Dodati grah i kukuruz pa zatim origano i bijeli luk, papricice i jos chilija u prahu, posoliti i pobiberiti. Samo jos kratko promijesati. Serviras na tortilje uz pavlaku (ko voli) a gore posper izrendanog zutog sira) Prijatno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] potpuno ista priprema naravno recept i sastojke mozete modifikovati prema ukusu recimo ja ne voli grah u tome svemu, a kukuruz uvijek jedem sa strane kao salatu :):):) savijamo u tortilje koje prethodno namazemo guacamole sosom pa stavimo pripremljeno meso i onda izerendani trapist sa sitno sijeckanim listicima zelene salate (malo salate)...ma njam!!! (tip: tortilje zamotate u foliju i ubacite u rernu da se "napare" izvadite i stavite u zemljanu posudu sa poklopcom i onda ih takve koristiti za savijanje---njaaaam. umjesto zemljane posude moze posluziti i plasticna mada nije to isto :(ali parola: snadji se)
|
|
|
|