Amelaa RR -> RE: Sex poslije poroda... (3.12.2009 15:34:22)
|
Postovi s duple teme IZVORNA PORUKA: Anoniman Naime iako sam nedavno rodila imam neku averziju tacnije strah od same sebe da se mm vise sex sa mnom nakon pr poroda ne svidi tako da i stalno bijezim i strah me ponovo uputstit se u to a imam zelju da mi kao i prije trudnoce bude pepoo.. Vasa iskustva jesam li upravu ili ne... IZVORNA PORUKA: snijeg Draga moja, samo se opusti i ne razmišljaj hoće li se tvom mužu sex svidjeti! Pa i ti ćeš biti dio te igre Smatram da mnoge žene griješe razmišljajući na taj način poslije poroda, onda to stanje traje i traje, vrijeme prolazi, supružnici se udaljavaju, određuju druge prioritete u životu i jednostavno zanemaruju jedno drugo.Čitajući tvoj post dobila sam utisak da ti je samopouzdanje malko poljuljano, razgovor o sexu sa suprugom je kao i svaki drugi, ako se ne osjećaš poželjno, dovoljno lijepo ili imaš neki drugi ? u glavi razgovaraj s njim, dopusti da ti pomogne. Vjeruj i njemu se u glavi vrte iste misli kao i tebi, iako nije rodio, zna da ništa nije kao prije!! Zajedničkim snagama je sve lakše, meni porod nije predstavljao problem u tom pogledu, naprotiv, više smo se voljeli i na fiskulturnoj razini IZVORNA PORUKA: DZANINI IZVORNA PORUKA: snijeg Draga moja, samo se opusti i ne razmišljaj hoće li se tvom mužu sex svidjeti! Pa i ti ćeš biti dio te igre Smatram da mnoge žene griješe razmišljajući na taj način poslije poroda, onda to stanje traje i traje, vrijeme prolazi, supružnici se udaljavaju, određuju druge prioritete u životu i jednostavno zanemaruju jedno drugo.Čitajući tvoj post dobila sam utisak da ti je samopouzdanje malko poljuljano, razgovor o sexu sa suprugom je kao i svaki drugi, ako se ne osjećaš poželjno, dovoljno lijepo ili imaš neki drugi ? u glavi razgovaraj s njim, dopusti da ti pomogne. Vjeruj i njemu se u glavi vrte iste misli kao i tebi, iako nije rodio, zna da ništa nije kao prije!! Zajedničkim snagama je sve lakše, meni porod nije predstavljao problem u tom pogledu, naprotiv, više smo se voljeli i na fiskulturnoj razini Ama ima i samopouzdanja ali ono smatram da necu imam nekog osijacaja,da mi nece bitii lijepo...da se dole sve sad prosirilo ahahha....bas se bojim ai i nije neki tip sad da se se njim o tome tek tako razgovara..glavni strah je da moja ..hmm..znas vec sta ..nije ista i i da to vise nije to IZVORNA PORUKA: Shee IZVORNA PORUKA: Anoniman Naime iako sam nedavno rodila imam neku averziju tacnije strah od same sebe da se mm vise sex sa mnom nakon pr poroda ne svidi tako da i stalno bijezim i strah me ponovo uputstit se u to a imam zelju da mi kao i prije trudnoce bude pepoo.. Vasa iskustva jesam li upravu ili ne... Draga anonimna, normalno je da imas strah od odnosa poslije poroda, samo najprije misli na sebe, jer ti si prosla nesto veliko, a ne tvoj mm... I nemoj imati nikakva ocekivanja, jednostavno se opusti, a sve ce doci na svoje mjesto. Uzmi si vremena! IZVORNA PORUKA: snijeg Oooooo, vjeruj ista je, ništa se nije ni suzilo, a ni proširilo Vidite kako je nama ženama Bog dao priliku, da dva puta u životu imamo "prvi put". Meni su radili epiziotomiju, pitam ja muža jel to sve gdje treba biti, kaže on "AHA, ovi naši na GAK-u su stručnjaci, ništa se ne primjeti" Pa eto žene drage, ako ne vjerujete meni, vjerujte mom mužu IZVORNA PORUKA: DZANINI IZVORNA PORUKA: snijeg Oooooo, vjeruj ista je, ništa se nije ni suzilo, a ni proširilo Vidite kako je nama ženama Bog dao priliku, da dva puta u životu imamo "prvi put". Meni su radili epiziotomiju, pitam ja muža jel to sve gdje treba biti, kaže on "AHA, ovi naši na GAK-u su stručnjaci, ništa se ne primjeti" Pa eto žene drage, ako ne vjerujete meni, vjerujte mom mužu ahahaha...bas mi me fino nasmijala...dobra si..ahahah malo mi je ko lakse...hvala tii...uzivaj ..a ja cu se probat opustit...ahahah IZVORNA PORUKA: ivanas IZVORNA PORUKA: Anoniman Naime iako sam nedavno rodila imam neku averziju tacnije strah od same sebe da se mm vise sex sa mnom nakon pr poroda ne svidi tako da i stalno bijezim i strah me ponovo uputstit se u to a imam zelju da mi kao i prije trudnoce bude pepoo.. Vasa iskustva jesam li upravu ili ne... zar ti nisi ženo neki dan otvorila temu NAŠ BRAK SE RASPADA u kojoj si napisala da nemožeš ostati trudna a sada ova tema IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA Ne mora značiti da je jedna te ista osoba u pitanju,svi mi kad hoćemo možemo biti anonimni IZVORNA PORUKA: ivanas jeste u pravu si da svi mi ponekada želimo biti anonimni ali zar kada se registruje na Ringeraja ime koje se izabere kao korisničko ako već postoji odbija da te registruje nadam se da nisam zapetljala IZVORNA PORUKA: salmy Tacnije kad bih trebalo stupiti u sexualne odnose poslije poroda?????? iskreno mene nekako hvata trema IZVORNA PORUKA: ena23 Ja sam imala isti problem kao anonimna, naime u svojoj glavici ja sam sebi zacrtala da sam ja sada ruzna, da dole nista vise nije isto, da ce boliti itd itd. Isla sam i ginekologu da da zeleno svjetlo za akciju i zena mi je rekla da sam dole ponovo kao curica, kao kad su zasijevali puno su navukli kozicu. Savjetovala mi je da prvih par puta, dok se to sve ne "razradi" mi je savjetovala da se dobro namazem nevenovom kremom i kantarionovim uljem. Zatim sam duuuugo pricala sa mm, koji me je ubjedio da sam za njega i ja i sve sto meni pripada i poslje poroda privlacno i seksi. Sve je proslo super Eto, to ti je moje iskustvo, nadam se da sam bar malo pomogla. IZVORNA PORUKA: salmy ja sam rodila na carski........dole je sve isto ali mene nekako hvata panika kako i kada ikrenuti u akciju IZVORNA PORUKA: snijeg Draga Salmy, najčešće se uzima okvir od poznatih 40 dana! Mada ni to nije pravilo, meni je moj ginekolog rekao zavisno od psiho-fizičke spremnosti, što bi značilo kad se oporaviš, rana od epiziotomije zaraste (ukoliko je imaš), prestane krvarenje i naravno kad osjetiš potrebu Na otpusnim listama se uglavnom sugerira gin. pregled 10 dana nakon poroda (iako je to meni malo prerano, ja sam otišla nakon mjesec dana), na tom pregledu se uvjeriš da je fizički sve za 10-ku, eh ova psihička spremnost je do tebe. Hoću reći, može biti i 20-ti, 30-ti, 150-ti dan poslije poroda, to je individualno!!! IZVORNA PORUKA: Tidzi IZVORNA PORUKA: salmy ja sam rodila na carski........dole je sve isto ali mene nekako hvata panika kako i kada ikrenuti u akciju Ja sam oba puta rodila na CR. Odnose sam imala odmah nakon 6-te sedmice, nakon pregleda ginekologa koji je potvrdio da je sve ok. Bice ti lijpo vidjet ces. Doduse, mene jeoba puta, onaj prvi put posle poroda malo bolilo, a posle super. IZVORNA PORUKA: felix IZVORNA PORUKA: salmy ja sam rodila na carski........dole je sve isto ali mene nekako hvata panika kako i kada ikrenuti u akciju ajde makar ti je gospodja ostala netaknuta,ista kao u cure heheheh........ Ja nisam se sex,mozda mjesec dva poslije poroda bilo me strah. IZVORNA PORUKA: anidla ja koliko sam istraumirana i razvljena dole (imam osjecaj da se vagina nikad nece skupiti) necu jos dugo dugo...ali najgore je od svega sto je meni i mm sex bio zabranjen u trudnoci (nismo od februara) pa sad vi vidite kako se mucimo i ja i mm mazimo se IZVORNA PORUKA: felix anidla razumijem te potpuno i meni je sex bio zabranjen u i posle trudnoce nismo dugo....Bile su to patnje al nadoknadi se sve....... Kad se budete sex polako,samo niste dugo da nebi (sala) IZVORNA PORUKA: anidla IZVORNA PORUKA: felix anidla razumijem te potpuno i meni je sex bio zabranjen u i posle trudnoce nismo dugo....Bile su to patnje al nadoknadi se sve....... Kad se budete sex polako,samo niste dugo da nebi (sala) hahahahah za sad smo na mazenju....rukice, nogice hahahahah a ako izdrzimo do februara (sto se mene tice hocemo) slavimo godisnjicu bez sexa hahahahahah jaoooo,imam osjecaj da cu morat sve ponovo da ucim...kako ono ide? a , voljela bih, ali za neke 3-4 godine akBgd!
|
|
|
|