juni -> RE: sto za cetvoro (8.12.2009 21:09:10)
|
Zaboravila sam sama sebe slikati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A sad recepti: Predjelo: supa od mrkve sa koprom - 1 velika glavica celera - 2 glavice luka - 400 g mrkve - malo djumbira - kopar Priprema: Isjeckati luk na sitno, izrendati mrkvu, celer i djumbir te sve to skuhati u pretis loncu ili obicnoj serpi na maslinovom ulju. Kad se skuha, stapicem izmiksati da dobijete kremastu supu. Posuti sa suhim koprom. Glavno jelo: djumbir piletina sa suhim marelicama i sljivama + kuskus -300 g pilecih prsa - 2 komada prase - 4 suhe marelice - 4 suhe sljive - komadic djumbira, pedalj - sol, biber, soja sos Priprema: Na vrelom ulju preprziti prasu. Dodati prethodno 1 h mariniranu piletinu u soja sosu sa komadicima djumbira. Mjesati na manjoj temperaturi dok piletina ne pobijeli. Zaliti sa smjesom suhih kajsija i sljiva bez spice koje su se kiselile 1 h prije u vodi. Posoliti, pobiberiti i poklopiti staklenim poklopcem da sos ne ispari. Ostaviti na maloj temperaturi da krcke 20-25 minuta. Jesti sa rizom ili kuskusom. Desert: cokoladni muss sa sladoledom od vanilije i visnjama Priprema: - Otopiti 100 gr. crne cokolade od narance - 4-5 hladnih bjelanaca, prst soli i mutiti. Dodati 2 velike kasike secera u prahu i opet mutiti. - Umutiti vrhnje za slag da bude gusto i cvrsto u posebnoj posudi. Sve zajedno spojiti i drzati u frizideru jedan dan. Najljepse je jesti sa sladoledom od vanilije. NEK VAM JE U SLAST [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|