Hanady RR
|
prenos postova sa srodne teme IZVORNA PORUKA: aazra He, he, ovo je vise "oprema za mame", ali moram i ovo staviti.. Vec cetiri mjeseca muku mucim s ovim i ovi jednokratni su mi pravo dosadili, osjecam se kao da nosim "ulozak za jednokratnu upotrebu", a inace sam koristila "babylove". Sada sam u intereksu nasla pamucne, perive, ' komada 8 KM. Imaju i cipkice..Jedva cekam da ih operem i odmorim od ovih papirnatih...Mozda ima jos mama sa slicnim problemom, nadam se da sam nekom pomogla IZVORNA PORUKA: triplemama Super al meni kasno koristila ih prvih ' mj sada više ne curi IZVORNA PORUKA: neki Aazra,ja koristim te babylove,i super su mi,doduse drugi mi i ne trebaju...Dok bebi dajem jednu dojku,iz druge curka,a nekad i siklja pravo IZVORNA PORUKA: boogy woogy I ja sam imala srece sto sam pronasla u Hrasnom na Trgu u apoteci Medeline pamucne jastucice (2 para u pakovanju). Perem ih u masini na '0 stepeni i super su ugodni za nositi. Evo jednog trika za mame dojilje kad vam nestane jastucica, bilo da potrosite vase jednokratne ili su vam na pranju pamucni, uzmite obicni dnevni ulozak (npr. Carefree)i presjecite ga makazama na pola i zalijepite na unutrasnju stranu grudnjaka/potkosulje. Evo je super za "prvu-pomoc"! IZVORNA PORUKA: mamin_zivot kupila sam jastucice, prelijepi su i imaju cipkicu kao sto rece aazra..dodje uz nih vrecica u kojoj stoje. Vec sam ih ja trazila u Konzumu ali tamo ih nije bilo. IZVORNA PORUKA: anuska08 Cure, jesu zaista Babylove dobre? Meni prijateljica kaže da kupim od Chicca, a njihove su 3put skuplje! A dosad sve proizvode koje sam korisitla od DM-a su super! Što vi kažete? IZVORNA PORUKA: sahara ja kupujem nuk-ove jednokratne, i njih stavljam nocu i kad negdje idem, a u stanu nosim one Aventove silikonske uloske, da mi ne ispucaju bradavice, super stvar, ali malo su ko oklop pa nije za spavanje, i ja sam kontala kupiti te perive ali rekoh ko ce uvijek imati nesto za pranje, ne mogu samo njih staviti u masinu IZVORNA PORUKA: daca/maca anuska....jesu u Chiccu skuplji.....ali.....imaju nepropusni dio, koji ne da da Mlijeko curi uokolo....ja sam koristila te, BABYLOVE, i JOHNSON-ove....sve sam probala....i iz Chicca su najbolji....veći su od ostalih...i mogu poslužiti za nešto..... ....a to je : ukoliko zatreba hladna obloga od kamilice ili neček sličnog, jednostavno izliješ sadržaj u umetak, staviš u frižider....i na bolno mjesto.....ja sam to radila na početku laktacije, kada su mi grudi bile OTEKLE.... IZVORNA PORUKA: Adana Ja odavno ne koristim niti jedne. Valjda kako Asja manje doji pa se i to regulisalo, a mislila sam da cu ih vjecno nositi. Probala sam nekoliko vrsta, i najbolji su mi se pokazali Johnson's baby - jastucici za dojilje. Ove pamucne sto Aazra spominje sam isto kupila, ali su mi nekako nesavitljivi i primjete se ispod majice, a i znalo se desiti da mi nekada mlijeko pored njih procuri. Tako da su meni ovo jednokratni zakon bili. A kada je bas "lilo" onda sam stavljala jednokratne + te pamucne. IZVORNA PORUKA: daca/maca Evo jednog trika za mame dojilje kad vam nestane jastucica, bilo da potrosite vase jednokratne ili su vam na pranju pamucni, uzmite obicni dnevni ulozak (npr. Carefree)i presjecite ga makazama na pola i zalijepite na unutrasnju stranu grudnjaka/potkosulje. Evo je super za "prvu-pomoc"! boggy....ovu funkciju imaju Chiccovi.... IZVORNA PORUKA: mamin_zivot anuska08 babylove su super, ja ih koristim ali sam kupila i pamucne jer se ne isplati kupovati jednokratni su 5KM, a pamucni 8KM;' komada+ peru se. Previse su skupi CHICCO za jednokratnu upotrebu! IZVORNA PORUKA: anuska08 Cure, hvala na savjetima! Kupila sam Babylove za početak, stvarno nisu skupe. I tako trebam roditi za mjesec dana, pa ćemo vidjeti prvih dana kako će sve skupa ići, pa lako kupim neke druge! Vjerojatno sve ovisi i koliko ko ima mlijeka! Al da je razlika u cijeni velika, je, užasno! IZVORNA PORUKA: škorpija babylove su super, najmekši su, druge sam probala, ali se uvijek ovim vratim IZVORNA PORUKA: leona81 gdje ste kupili te perive jastucice jer ja izludih od ovih jednokratnih? i koja je marka, znam da imaju medela i avent... IZVORNA PORUKA: teacher75 i meni su babylove najbolji, ali ih vise nema u dm-u odavno IZVORNA PORUKA: faris0' Leona perive blaznice sam ja kupila u apoteci trznog centra Merkur Otoka, Aventove su , dodje ih ' komada i kostaju mislim 21 km. Meni su se pokazale dobre, ugodnije ih je nosti nego jednokratne. IZVORNA PORUKA: leona81 te sam mislila uzeti ali ne mogu se otkuhavati? IZVORNA PORUKA: faris0' Ja sam ih prala sa Heninom odjecom na 60 stepeni. Super su i nakom ' mjeseci upotrebe. IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Nema potrebe za otkuhavanjem, dovoljno je na6'0, na toj temperaturi izumire sve što treba izumrijet. Moje su bile Bebe Confort, to su ove što je Aazra uzela na početku priče. Ali sam ih uzela tek iza sinovljevih godinu dana. Prvih, pa sigurno 7 mjeseci sam stavljala po dva jastučića (i meni su se babylove pokazale kao optimum) koliko su mi curile, naročito druga dok na jednu dojim. Izračunala sam jednom, dok sam ga dojila za uspavljivanje da sam za godinu dana potrošila 300KM za jastučiće. IZVORNA PORUKA: leona81 eh super onda, ma meni su babylove bili super sve dok ih nije nestalo, bili su i povoljni, a sad imaju u dm samo johnsonove i kostaju skoro duplo vise...bolje mi je onda kupiti te pamucne, meni cure samo dok dojim, pa pocne curiti iz druge i ako se slucajno desi da beba spava duze a meni mlijeko nadodje... IZVORNA PORUKA: leona81 i gdje ima tih bebe confort jer bi ja uzela vise da imam, bar 2 paketa IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Ja sam kupila u Intereksu, to je francuska marka. A i Turbolimač ima Bebe Confort proizvoda pa pitaj i tamo. Ja sam svoje kupila prije ' mjeseci tako da neznam trenutnu situaciju. http://www.bebeconfort.com/collection/UK/maison_allaitement_coussinet-lavable.htm