balasgirl -> RE: Nova godina kuca na vratima (27.12.2011 11:50:24)
|
Za mene je Nova Godina više od praznika, to mi je nekako sinonim za okupljenu srećnu obitelj, mamine delicije, tatin trud oko bora (uvijek smo imali pravi bor, tata bi otišao negdje iznad Sedrenika da nam ga odsjeće), kićenje, brat i ja u pidžamama otvaramo poklone... Tako je bilo dok nismo odrasli, onda smo NG slavili sa rajom, momcima i sl, al je zato 1.januar bio rezervisan samo za porodicu. Otkako sam se udala mm nije nešto previše euforičan oko NG kao ja, al sam mu polako prenijela taj duh praznika, pa je sad i on u tom fazonu. Jelkica je već spremna, pokloni se polako pakuju, neke još trebam da kupim, čarapice su već davno okaćene (doduše u hodniku, jer nemamo kamin :)) ), skontala sam šta ću nam spremiti od jela jer ćemo ostati kući (bebać je još mali da bi ga negdje vodila, a ne želim ga nigdje ostaviti). Veče uz hranu, dobru cugu, tv program, neki dobar film, našeg mačka, a poslije kad A zaspi, nastavljamo mm i ja sami naše romantično druženje. Još ako bude snijeg padao, izlazimo oko 12 na avliju da se malo grudvamo. Jedva čekam.
|
|
|
|