Esmica
|
Visnja nije fer sto si mi obrisala linkove koje sam stavila. Ljudima treba ponudit na izbor da odluce kako zele,a ne da brises ono sto je suprotno i da se namece samo jedna strana price. Evo malo o tome. Ovo ispod je copy/paste sa jednog od linkova koji su obrisani. matične stanice su dobar biznis, a mi - u djecu zaljubljeni majke i ocevi, uvijek želimo našim malim najbolje. tako su nas i uvjerili (ili nas svakodnevno uvjeravajo), da so MS najbolja stvar, koju možemo pružiti naši djeci. dal je stvarno tako? zar nas nisu uvjerili na sličan način, ko nekoliko godina prije, da majčino mlijeko nije dovoljno dobro i da djeca trebaju pelene do 3godine ? ali apsurd je još veći. medicinski porod zamijenio je prirodne postupke i doveo do puno različitih poteškoča. u tom dijelu ja bi se (s obzirom na topic) skoncentrirala na rezanje pupčane vrpce. djete je u slučaju ranog rezanja oštečeno za 20-50% krvi i za (svoje!) matične stanice, koje - istina je - djete treba tekom života, ali SAD!, ne za 15 ili 20 godina! Prihvatili smo, da nam doktori uzmu nešto, što pripada djeci, puno naplatimo za to, a na kraju - nikakve garancije, da ćemo s tim moč nešto napravit, kad nam zatreba. jer sva "obečanja" su zasad samo špekulacije, lijepe rijeći a šte će moć s njima u praksi napravit, nitko zapravo nezna. neznaju ni, dal če količina bit dovoljna za odraslog čovjeka, ni kakva će bit kvaliteta. naravno, tehnologija će ići naprijed, nema sumnje... ali je pitanje, dal to stvarno trebamo ili je u igri samo još jedno stvaranje potrebe, koja do sad nije postojala?!? ne kažem, da se ne odlućite za bankiranje MS, ali odlućite se informirani i s druge strane, ne samo iz reklame onih, koji će na vas zaradit €€€!
|