RE: Laboratorijski nalazi (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

acudesa -> RE: Laboratorijski nalazi (17.4.2010 15:32:12)

Post prebačen sa "Nalaz krvi"
IZVORNA PORUKA: koka i po

Drage moje danas sam vadila nalaze krvi i rečeno mi je da imam malo eritrocita.Znam da medju vama mamama ima  i stručnih osoba koje bi mi mogle objasniti nalaz koji ću napisati i reći mi imam li razloga za zabrinutost.

eritrociti 4.20

hemoglobin 11,8

hematokrit 0,39

mcv 92,'

mch 28

mchc 30 

leukociti 10,8

trombociti 277

Unaprijed hvala.

acudesa -> RE: Laboratorijski nalazi (17.4.2010 18:58:14)

Niko ništa ne zna u vezi rezultata nalaza iz gornjeg posta

koka i po -> RE: Laboratorijski nalazi (17.4.2010 19:59:11)

Hvala na trudu valjda će se neko javiti.Evo reče mi moja kolegica da je ona imala višu vrijednost eritrocita od mene ali da su bili nekvalitetni.Kako oni to odredjuju bog zna.KOd mene su hvala bogu kvalitetni.A ja im izraza za eritrocite bože sačuvaj.

marny -> RE: Laboratorijski nalazi (17.4.2010 20:22:44)

sastavni dio eritrocita je hemoglobin, hemoglobin daje crvenu boju eritrocitima, odnosno krvi, a hematokrit "ocjenjuje "protok tih istih eritrocita kroz cirkulaciju, kod tebe su sve te vrijednosti smanjene pa je vjerovatno riječ o anemiji stoga bih ti preporučila da piješ željezo, a zašto željezo,
željezo je opet sastavni dio hemoglobina koji je tebi smanjen.
leukociti su na granici.

koka i po -> RE: Laboratorijski nalazi (17.4.2010 20:27:38)

Hvala puno marny sve si tako lijepo objasnila da sada imam jasnu sliku o svemu.Ma ovi naši doktori i rekli bi i nebi valjda im je mrsko objašnjavati.Ali eto nisu mi preporučili željezo neznam zašto.

N_N -> RE: Laboratorijski nalazi (4.5.2011 19:55:33)

Treba mi info od dadada-e ili male [sm=smiley1.gif] u vezi lab. u gradu, kod Cotona..... Imate li br. tel. i tačan naziv lab.?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]