Adana -> RE: U BiH rasprodana opasna hodalica (4.11.2009 22:29:24)
|
IZVORNA PORUKA: acudesa Imala sam na raspolaganju hodalica i hodalica-ni jedna mi nije prešla prag i ponosna sam na to (nezdravo je za razvoj krupne motorike, djeca nemaju dobar osjećaj za prirodne oblike kretanja u hodalici, sputana su, kukovi im se ne razvijaju dobro, ....nemam ništa pozitivno za nju reći osim da je majci lakše "vladati" djetetom, a to mile moje majke nije dovoljan razlog za strpati bebu u hodalicu...) Slazem se u potpunosti. Ni Asja nikada nije bila u hodalici, i hB sama je bez problema prohodala kada je bila spremna. Imala je godinu i 1 dan. A ortoped nam je rekao da je prije 8. mjeseca ne stavljamo na noge, ali da ni tada ne forsiramo, vec da dopustimo spontano prohodavanje. I tako je bilo. sa nekih 8 mjeseci je sama ustala uz stranicu krevetica, zatim propuzala, pocela se dizati iz sjedeceg u stojeci polozaj bez pridrzavanja, hodati uz namjestaj i sl., i na kraju je samo napravila par koraka, i nikada nije stala. kao sto je neko vec rekao bila je i stabilna i cvrsta, i nije joj trebalo dugo da protrci. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] U svakom slucaju ne osporavam nicije misljenje, svako zna sta je najbolje za njegovo dijete. LP
|
|
|
|