mala_sa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (24.11.2012 15:53:51)
|
Prijenos postova: IZVORNA PORUKA: mala_sa Nije dijete u pitanju, vec ja user posted image Sinoc stavila tabletu progesterona vaginalno (jer mi je doktor rekao da ih tako uzimam); medjutim jutros oko 6h osjetim uzasan svrabbbbbbbbbb, jedva sam zaspala, a evo i sad me sverbi. Je li to normalna reakcija na tablete pri vaginalnom koristenju; ili je meni to sve nesto iziritiralo unutra, pa me sad svrbi. Jel moguce da sam alergicna na neki sastojak user posted image ???? Ima li ista da bih smjela staviti da malo ublazim svrab; imam ove vaginalete sa kantarionovim uljem; smijem li njih user posted image ???? Napominjem da me proslih dana nimalo nije svrbilo; znaci tek nocas; poslije tablete user posted image Doktor danas ne radi, tako da nemam fajde od njega user posted image Čekaj, Jesam li dobro shvatila da si tabletu, namjenjenu za oralnu upotrebu stavila vaginalno prema preporuci ljekara? Sastav tableta koje se koriste oralno je prilagođen prolasku kroz želudac i varenju u želučanoj kiselini, a ne rastapanju u vaginalnoj tečnosti. I vrlo lako se može desiti da te neki sastojak iziritirao ako si onu za oralnu upotrebu stavila vaginalno. Naravno, i ako si stavila vaginaletu moguće je da si preosjetljiva na neki sastojak. Vaginalete kantariona možeš slobodno, ali ne znam koliko će ti one u ovom slučaju pomoći. Mora negdje biti neka ginekološka dežura gdje se možeš posavjetovati, hitna, porodilište ... vjerovatno misli na Utrogestan ili nesto slicno, po sastavu je to progesteron ali se jedna te ista stvar stavlja ili vaginalno ili se uzima oralno....ja sam ih koristila u trudnoci dugo,od pocetka do 34 sedmice,ali nisam nikada imala taj svrbez. to si ti najprije zakacila neku vaginozu ili candidu umecuci ih... smijes uzeti,ako to ima kod vas, onaj lactogin multi gel, on je s aloa verom i pomaze... nego,mala, sto ce ti progesteron,je li to imas lijepe vijesti?user posted image
|
|
|
|