medigirl -> RE: motoricki razvoj blizanaca (23.10.2009 13:05:21)
|
pingpong, hvala ti sto si se javila! i mi smo osjetili veliki napredak poslije vjezbi. ranije, kada bi ga stavili potrbuske, samo place i zabije glavu u pod. sada se vec fino podize glavicu. razvio je tzv prednju odbranu kada sjedi, ali bocnu jos nije, - to nam je rekao neuropedijatar. na zadnjoj kontroli kod fizijatra nam je dr rekla da ga ne posjedamo, sljedeca je iduce srijede, pa cemo vidjeti sta ce nam dr reci. ni on ne voli cetvoronozni polozaj, stavljamo mu ispod njega zarolan peskir ili valjkasti jastuk pa se poceo kao malo odgurivati. prije nekoliko dana smo bili kod neuropedijatra i on je rekao da sva djeca ne puzu, i nekako mi je bilo lakse vjeruj mi, mada fizijatri insistiraju na puzanju. negdje sam procitala da je puzanje vazno kod djece koja imaju zastoj u motorici, a da nije toliko kod ostale. eto, mozda sam bila konfuzna, u svakom slucaju hvala sto si se javila, procitacu tvoj post svakako:) tvoja baby je sigurno mala ljenguza ha ha, brzo ce ona to sve prevazici! kod moje mivice su to nazalost objektivne okolnosti, dr nam je rekao da smo negdje dali veliki sadaku i da mozemo biti jako zadovoljni jer rijetko kada stvari imaju ovako pozitivan ishod.
|
|
|
|