sara.at -> RE: Odnos Muz-Zena-Punac-Punica-Svastika (13.6.2010 21:04:34)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin Anonimna,draga,evo sam preuzela tvoju ulogu i zamisljam da se radi o mojoj mami i o mojoj snahi.Mamu bih saslusala i smirila,a zatim bih otisla snahi i zamolila je na lijep nacin da mi isprica sta se desilo i zasto se tako desilo. Mozda zena ima dobro objasnjenje.Svaka prica ima dvije strane(najmanje).Svako grijesi,i snaha,a i svekrva.Ja svoju mamu volim,postujem i mama mi je nesto posebno sto ne dam da se dira,ali nije bezgresna i nije sklona bezgresnocsu.Mamu bih savjetovala da se ne petlja puno oko djece,osim sto se od nje trazi,a snahu da pripazi malo na ponasanje,da se kontrolise i da se ode odmoriti kod svojih,jer je mozda zena preumorna od obaveza,mozda joj jednostavno treba mir,pa je sitnica bila potrebna da napravi nesto nepozeljno.A brata nikako ne bih petljala,osim ako sam udje u slijed dogadjanja. ovo ne podrzavam nikako [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] zasto da se mjesam ne, moja mati ima svoja usta i svoj jezik zna sama sebe obraniti i sama reci ono sto joj nepase,a koji djawo ona ima mene obavjestavati sta radi snaha, ima sina neka njega posadi na stolicu pa neka njemu objasni a on neka rijesi sa njima dvijema a ne ja koja nisam ni bila na licu mjesta, nit znam sta se u stvarnosti desilo da se mjesam i sa tim se zamjerim sa svojim bratom ni govora..... Moja mama je uvijek stojala na strani svojih snaha i uvijek je majki govorila "cuti i pazi sta radis i ja sam isto nekom snaha, sto nebi volila meni da se uradi nemoj ni ti njima" i danas dan sve snahe prvo mami dodju i sa njom sjede ne kao zaovom nego kao kolegicom... a i svekrva se izgleda previse mjesa, neka se okane zene i nek gleda svoja posla,mrzim kad kaze "vise se za njih brine nego mati" niko nemoze se vise brinuti nego mati i valjda joj je vise dojadilo da joj stalno necije oko il uho iza coska viri.... mene je moj deda jednom povukao za ruku i zagalamio na mene kad sam bila mala i mama je to vidjela, dedo to i danas dan prepricava "mogao sam od snahe i dasku da dobijem po glavi,a neda ona na svoju djecu,oci kopa zanjih" pa zamisli kako je bilo toj snahi da vidi da joj svekrva djecu za ruku vuce i dernja se na njih, pa i na cesti da je tu djecu nasla srce bi joj se cjepalo....
|
|
|
|