simba00 -> RE: Koliko ste se udebljale? (30.7.2012 17:52:25)
|
IZVORNA PORUKA: bamby01 hallo svim trudnicam,ja sam u 23 sedmici trudnoce i samo 3-4 kg sam se ugojila,bojim se da to nije dobro za bebin razvoj ...[sm=zmeden.gif] doktor me je na pocetku pitao da li drzim neku dijetu,ali ja stvarno jedem i kad dobijem apetit pojavi se neki problem ili povracanje ili rijetka stolica da sve to izgubim....bila sam na organscreening-u i sve je uredu s bebom samo po forumima i po prosjecnoj tezini bebe mali mis ja sitniji za 100g...vec mi je treca trudnoca ,prva beba je sasvim ispravna i bila je na kraju trudnoce 3200g teska a drugu nisam dovela do kraja u 8 mjesecu sam se porodila i izgubila bebu a tezak je bio 2700g,ali nije se razvio,nije bio spreman za vanjski svijet....[sm=smiley19.gif]..tako da se sad bojim da nebude nesto uredu ,jer od pocetka imam probleme i s kilazom a i s trudnocom ne osjecam se bas dobro...i bojim se prijevremenog poroda....[sm=smiley13.gif] Nemoj tako razmišljati. Probaj pozitivnije i bebi će biti sigurno bolje čim si ti smirena. Pokušaj jesti raznovrsno, zdravo debljanje dolazi s kvalitetnom hranom i najvažnije - različitom, meso, povrće, voće, svih vrsta.
|
|
|
|