Chuchi -> RE: koliko ste se udebljale? (28.4.2009 14:43:36)
|
Sto se tice debljine, mislim da nije toliko bitno koliko kilograma dobijes, nego kako su oni rasporedjeni. u prvoj trudnoci sam na porod otisla sa 17kg vise, startala sam sa 50, a tek u devetom mjesecu su me poceli pitati jesi li ti to trudna? Dakle nije se bas toliko primjetilo, sve do 9. mjeseca kada sam pocela oticati od vode, i upravo ta voda mi je dodala sigurno 7-8kg. beba je bila teska 3860g, znaci otprilike 5kg sam nabacila. mjesec dana nakon poroda sam opet imala 50-52kg. o drugoj trudnoci se bas ne smijem puno ni hvaliti, jer sam oborila sve statistike. [sm=smiley19.gif] startala sam sa 52kg (sto je inace moja normalna tezina, i oduvijek je imam), da bih u prva 2,5 mjeseca dobila 6kg, dakle 58. imala sam cjelodnevne mucnine i stalno mi se trazilo da jedem, iako je bilo ljeto i najvise sam jela voce, povrce, salate, pila jogurte i prirodne sokove, ipak sam uspjela razvaliti zeludac i povecati apetit do maximuma, tako da sam u 6. mjesec usla sa 65kg. dakle 13 vise. tada me je doktorica stavila na dijetu, zaprijetila da do kraja trudnoce smijem dobiti najvise 3kg, [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] narednih dva mjeseca sam zivila od voca, zitarica, tj. ceralija, jogurta i mlijeka. iako nisam bila nesto bogzna debela, uglavnom je sve otislo u stomak, sike, i poveci dio u straznjicu i noge. zapravo se samo na nogama primjetilo da sam se udebljala. u deveti mjesec usla sa 70 kg, i doktorica se zaprepastila, a ja vise nisam niti pazila na ishranu jer sam pozelila da JEDEM, iako se nisam prejedala nego sam povremeno jela i slatko, hljeb, i slicnu hranu koja inace deblja. problem je bio kada sam sa 8.5 mj. pocela oticati, i od vode dobila jos 5kg. popila cajeva i cajeva za izmokravanje te silne vode, i na porod otisla sa 78kg, dakle 26 vise! [sm=bravo.gif] doktorica mislila da cu debljinom ugusiti bebu, a mali Leni dosao na svijet sa 4450g, dug 58cm, i zdrav ko dren! [sm=bravo.gif][sm=duda.gif] za mjesec i po nakon poroda skinula sam 15kg, na kontroli imala 63. sada je vec proslo 2mj, i mislim da sam skinula bar jos 2-3kg, ali ipak ne mogu stati niti u jedne svoje farmerke, sto mi je najbolnije. jos uvijek je onaj visak u nogama, iako sam od pasa na gore ista kao prije trudnoce. nadam se da cu do ljeta skinuti barem jos 5kg..
|
|
|
|