scarlett -> RE: koliko ste se udebljale? (3.4.2009 23:47:33)
|
Ma nemoj to sebi raditi i toliko se sikirati, pa to utiče na tvoju bebicu. Danas sam bila na kafi sa prijateljicom koja je imala 68 kg kada je zatrudnila, a na porodu 120. Nevjerovatno, al sve je prošlo kako treba. Priznajem, imala je malo teži porod, nije imala dovoljno snage, ipak danas njena kćerkica ima 5 godina, a njoj niko ne vjeruje da je mama, jer super izgleda. Ne nagovaram te da se toliko udebljaš, ali bitno je da unosiš zdravu hranu i da to ne škodi tvom i bebinom zdravlju. A kg imaju mnogo faktora - genetika, konstrukcija i sl... Ja sam u 22 sedmici i u početku se uopšte nisam debljala, ali u zadnje 4 sedmice 4 kg. Osjetim već da mi višak smeta, kada savijem ruku ili nogu. Sad nešto kontam, ako nastavim ovim tempom to će biti još 18 kg. Šalim se malo na svoj račun, ali i da bude, bitno je da mi zdravlje sačuvamo. A kada je riječ o strijama, ja sam ih dobila sa 13 godina, a bila sam mršavica sve do svoje 18 godine. Moja mama ih nema ni danas. Znači, mi se žene moramo pomiriti s nekim stvarima, a naravno nastojati da život organizujemo što zdravije.
|
|
|
|