Skvo RR -> RE: Vaillant - sistem za grijanje na struju???? (17.10.2009 23:20:26)
|
IZVORNA PORUKA: mojbebac vjerovatno jeste najskuplje, ali je i najlakse, mad su mi rekli da otprilike trosi oko 100 - 120 KM na kvadraturu od 50 m2 zavisno od temperature napolju, mi smo ga ukljucili u ponedeljak, i vjerovatno ga vise necmo ni gasiti do kraja zime, pa me eto cisto interesuje da li je to zaista tako, jer mi ovo ne djeluje skupo, cak sta vise razumna mi je cijena kad uzmem u obzir koliko kostaju npr. drva, plin ili toplane, dodje ga na isto na godisnjem nivou .... a ne razmisljas! Moji roditelji griju donji sprat (gornji je zimi zatvoren) oko 50 m2 , i trose u zimskim mjesecima oko 200- 250 KM, odmah da napomenem da je temp, postavljena na 22, po noci ugase grijanje, kada su veliki minusi, opet gase kada krenu leci,a onda se neko od njih digne oko 5 ujutro i opet upali! To sto su ti rekli garant nije tacno! Nikada (i kada sam ja bila u roditeljskoj kuci prije 5 godina) nije dosao u zimskim mjesecima, kada su minusi racun 100KM!
|
|
|
|