Nedi -> Savjet...sta kad dijete slomi rukicu? (17.10.2009 16:50:28)
|
Nikad u zivotu nam se nije desilo nista gore....u četvrtak oko 19 sati je moj djecak šetkao kroz kuću...mm i ja u dnevnom boravku...i moj miš zapne za kabal od grijalice ( ne znamo ni mi kako) i pade. Plač, grč...ne znamo ni šta ga boli, vidjeli smo, pao je nama na očima, znamo da nije udario glavicom. MM odmah jorgan na pod i ja ga počenm skidati da ga pregledam...nogice se čine u redu, rukice ne da dotaknuti. I mi odmah u hitnu (onako u kućnom izdanju), pa na urgentno u bolnicu, neće da stoji nikako mi umrli 100 puta. Slikamo odmah ramena, rukice ( slikanje je ravno naučnoj fantastici)...i zavrsi se na lomu desne rukice na kojoj imamo gips. Sad se borimo da nebi slučajno ponovo pao, ili kad spava da ne legi na rukici. Dr u bolnici su nam rekli da mu smijemo dati sirup brufen protiv bolova, pa me zanima da li ga je neko davao djetetu od 1 g i 10 mjeseci. Dusa mamina boji ga jukica, do sada smo mu davali panadol, nesto me strah brufena da nije prejak? A opet vidim da je panadol slab, pomagajte
|
|
|
|