bebbe RR -> RE: kako dijete nauciti da samo jede??? (27.8.2010 23:04:19)
|
IZVORNA PORUKA: biscanka Drage moje molim za pomoc,moj maleni ima 2gi 8mj i jos uvijek lijen nece sam da jede kad ga natjeram pa do placa mora da dodje onda jedva uzima kasikicu i pomalo jede inace zeli da ga ja hranim ono sto se ne jede kasikicom on ce uzeti rukicom malo i ostaviti kao nece vise i kad treba na spavanje on je gladan.Sta da uradim da ga osamostalim ? Mislim da sam ga ja jako razmazila kao sto mi i muz kaze ali sta cu prvo dijete pa sam na sve strepila nad njim...Sad dolazi drugo pa hocu necu moram ga odviknuti.. Konkretno, u tvom primijeru, ako dječak nema problema sa pothranjenošću, ja bih ga pustila par puta da ode od stola gladan, ako neće sam da jede, a onda, do idućeg obroka, nikakvbih grickalica, sokova i mlijeka, da se lako zasiti. Vidjećeš, počeće sam jesti, koristiće i pribor, prvo kašiku, pa viljušku, i biće ponosan sam na sebe. Možda je sada svjestan da dolaazi beba, pa ljubomora čini da se tako ponaša. A to muževo spočitavanje da si ga ti razmazila - pusti da ti uđe na jedno, a izađe na drugo uho. Pa, djecu smo rodili da ih mazimo:))))
|
|
|
|