Apotekarka -> RE: Limfni čvorovi (12.4.2010 22:59:54)
|
Eh danasnji dan me slomio,cekala sam pregled na hematologiji 3,5 h i svasta se nagledala bome...cak se studentica preda mnom onesvjestila.... I tako opet glavobolju dobijem,doktoica me pregledala svi nalazi uredni,a bome 6 boca krvi izvadjeno samo antinuklearna antitijela pozitivna[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]kaze najvjerovatnije posljedica oslabljenog imuniteta,alergija i reume nakcesce pa d posjetim reumatologa,ko da su mi 83 jedino sam se zalila na glavobolju ceonu kaze nema veze s lč,i vec je poznato da mi je najveci lč 7,5 mm i reaktivni i predlozila mi da opet uradim EHO vrata,abdomena,zdjelice i periferije(vjerovatno misliu na prepone[sm=zmeden.gif]) i nesto zbog cega sam oplakala brisevi uredni,a pluca nisu bila ocitana a njoj kao sumljivo ko fda ima neka sjena i uputi me pulmologu....a rekla mi ako ne budu se lč smanjili jos da uradim punkciju jednog lč da otklonimo sve sumnje....i tako ja nikakva pulmologu zabrinuta kaze on nalaz uredan skroz,a za lč on punkciju niposto ne bi radio iz razloga sto su to sitni cvorici sto je i doktorica sama rekla i kaze ne bi snimao par mjeseci to je previse i zracenja pratiti treba svakako pa sam i ja u nedoumici....Krvna slika uredna iznenadih se kad vidjeh zeljezo 28 a bila sam pomislila da sam anemicna radi glavobolja,transaminaze ok,jedino sedimentacija bila malo povisena 14,minerali i vitamini ok,imunoglobulini ok,hepatitis neg,hiv neg,IMV,EBV,IGM negat jedino me ta antitijela malo brinu....kupila sam sebi ginko za ovu glavobolju,nesvjest pa vidjet cemo...Nisam pametna sta da radim....dan me iscrpio
|
|
|
|