aazra -> Lijepa sjecanja na porođaj (14.10.2009 22:48:10)
|
Ovo nije porođajna priča, dakle nema onih detalja..Samo sto sada nakon godinu dana cesto se prisjecam svega i ja i MM koji je prisustvovao porodu i kada pricamo o tome slazemo se da nije moglo biti bolje.. Mozda sam jedna od sretnica kojima je taj trenutak dolaska bebe na svijet ostao u lijepom sjecanju, ali daleko od tog da je porodjaj bio "lagan" ili "bezbolan" ali uz malo vjere i pozitivnih misli sve se lakse prebrodi[sm=smiley2.gif]. Ne znam koji je vama trenutak bio najupecatljivi, vjerovatno kada ste ugledale svoju bebu, ali meni je taj kada sam jos lezala na stolu, doktor me sije, i bas u tom momentu vidjela sam kako muz nosa bebu po sali..Mislim da sam zaplakala i sad se najezim kada se toga prisjetim, i definitivno to je trenutak kojeg cu se sjecati dok sam ziva! Voljela bih da je vise mama kojima je porodjaj ostao bas kao meni u lijepom sjecanju, ja nisam imala nikakvu vezu, niti sam ikome ista poklanjala, dakle sve je bila samo sreca sto iskreno zelim i svim buducim mamama[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Jer, kada bih mogla vratiti vrijeme unazad ne bih se toliko sekirala kao sto jesam. Ovaj put nije bitno koja bolnica, niti koji doktor, samo bih zeljela otvoriti temu (ako mi moderatori dozvole) da podijelimo medjusobno sjecanja na najvazniji dan u zivotu svake zene, a to je bar meni dan kada se postane majka[sm=9nebesa.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Jos jednom puno srece buducim mamama i svima zelim upravo ovo - da rode zdrave bebice i da im porodjaj nakon nekog vremena postane lijepa uspomena...[sm=smiley1.gif] Naravno kada prodju sve one slatke muke na pocetku ukljucujuci i postporodjajnu depresiju[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|