Anushka -> RE: Dorucak? (15.10.2009 15:24:43)
|
skvo, jaja su cesto "teska" za zeludac, pa se ne preporucuju za veceru, ja sam slicnog misljenja, pa mlijecnozitni obrok imam i za dorucak i veceru, a voce, povrce i meso u medjuvremenu. a opcije za dorucak su: -lino, griz, puding, sutlija (puding napravim uvece i stavim keksa u zdjele pa je ujutro taman, a i sutliju radije uvece napravim za dorucak, fino se ujednaci) -hljeb sa pavlakom i sirom, a lagano uvodimo i puter i dijetalne marmelade i zalijevamo mlijekom -pura na mlijeku sa jogurtom, nesto ne voli cicvaru ali moze i to -nesquik kuglice koje najvise voli pa ga mm nahrani svojim doruckom -tjestenina sa pavlakom i sirom -razljevak (krompir ili tikva u tijestu ispeceno i zaliveno mlijekom) imas opciju popare ili kako je vec zovu - da u mlijeko ubacis sireva raznih i "hljeb od juce" izrezan na kockice, pretvori se u ljepljivu kasu ali je jako ukusno,a moze i samo hljeb udrobljen u toplo mlijeko sa malo kakaa! -ako jede jaja mogu i przenice i palacinke slane i slatke -pite - ako sam bas nagodna ili ostane od vecere ali samo zeljanicu i tikvenjacu i ja sam protiv salama i virsli ali mi smo jos mali svakako:)
|
|
|
|