scarlett -> RE: Odbijanje dojenja! (15.10.2009 17:07:47)
|
Znam da je teško na kašikicu, ja sam izdajala mlijeko AVENtovom pumpicom i zadovoljna sam njome, ali nijedna pumpica ne može izvući onoliko koliko beba može. Mog mlijeka koje sam tada davala na kašikicu, obično bi pola bilo po siperu i po bebi, ali nisam odustajala. Ja sam imala komplikacije s dojenjem u bolnici, a porođena sam na CR i onda kada smo došli kući trebalo je skoro 3 sedmice da beba sasvim pređe i prihvati dojku, ali uspjelo je. Naravno da ne smatram da se beba treba izgladnjivati da bi po svaku cijenu prešla na dojenje, ali ako sam dobro shvatila, pedijatar je već 15 dana nakon rođenja preporučio dohranu. Neke bebe u početku sporije dobivaju na kilaži, možda je to kod vas slučaj i možda je pedijatar samo iz predostrožnosti rekao da se dodaje formula, da bi skinuo sa sebe... Ja to naravno ne mogu znati, kažem samo MOŽDA, ali bih ti preporučila da se konsultuješ dodatno s drugim pedijatrom ili čak patronažnim sestrama, za koje mi se čini da više pažnje pridaju dojenju od doktora. Ako budeš htjela tel. broj moje patronažne, koja je meni pomogla da danas dojim, rado ću ti poslati na PP.
|
|
|
|