chuci -> RE: Šta više neće "ući" u Vašu kuću :) (6.4.2011 9:32:46)
|
Dodajte maslac... Molim... Ovo je zanimljivo Margarin je izvorno stvoren radi debljanja purana. Kad je izazvao pomor purana, ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja, željeli su vratiti uloženo. Tako su zbili glave kako bi smislili – što uciniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio bijela tvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i poceli prodavati ljudima kao zamjenu za maslac. Kako vam se to svida? Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu razlicite okusne tvari. ZNATE LI UOPCE... Koja su razlike izmedu margarina i maslaca? Procitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo! I margarin i maslac imaju približno istu kalorijsku vrijednost. Ali, konzumiranje margarina može povecati srcane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard Medicala. O MASLACU Maslac je nešto bogatiji zasicenim masnocama (8 grama) u odnosu na margarin (5 grama). Jedenje maslaca povecava apsorpciju mnogih drugih hranjivih tvari iz drugih namirnica. Maslac ima mnoge hranidbene prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko – a i to zahvaljujuci tvarima koje su dodane u njega! Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojacati i poboljšati okus druge hrane. Maslac je dio prehrane stoljecima, dok je margarin ušao u uporabu prije nepunih 100 godina. A SAD, O MARGARINU... Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina. Utrostrucuje pogibao od oboljenja srcanih žila. Povecava ukupan kolesterol i LDL (loši kolesterol) te smanjuje HDL (dobar kolesterol). Povecava peterostruko pogibao od raka. Smanjuje kakvocu majcinoga mlijeka. Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma. Smanjuje proizvodnju inzulina. I sada ona najpogubnija cinjenica... I TO JE OSOBITO ZANIMLJIVO! Margarin je tek JEDNU MOLEKULU udaljen od toga da bude PLASTIKA... I ima 27 sastojaka kao i BOJE! Vec i ove cinjenice dovoljne su za izbjegavanje margarina do konca života, kao i svega ostalog što je hidrogenizirano (što znaci da je dodan vodik, mijenjajuci time molekularnu strukturu doticne tvari...). Poslužite se i sami pokusom: Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom sjenovitom mjestu. Nakon nekoliko dana, zamijetit cete nekoliko pojedinosti: * ni jedna muha, pa cak ni one dosadne sitne vocne mušice, ne ce ni prici margarinu (to bi vam trebalo nešto reci...) * margarin se ne ce pokvariti ni promijeniti miris, a to zato jer nema hranidbene vrijednosti. I ništa ne ce narasti na njemu: ni gljivice, ni plijesni... Cak ni oni sicušni mirkoorganizmi ne ce na margarinu naci podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato jer je margarin gotovo plastika. Biste li rastopili svoju plasticnu posudu i namazali je na svoju plošku kruha? Pošaljite ovaj prilog svojim prijateljima i znancima (želite li ih pouciti...) Jer, kineska poslovca kaže ovako: Podijeli li netko s tobom nešto vrijedno, pa imaš od toga probitka, tvoja je moralna obveza podieliti to saznanje s drugima... I dodajte mi maslac... MOLIM!
|
|
|
|