Tidzi -> RE: Tvoj odbrambeni (obrambeni) mehenizam je... (13.10.2009 22:22:11)
|
NERVOZNA: Ne znam sta bih od nervoze, pa kada me uhvati, moj stan zablista. Jednostvano prestresem svaki cosak, sve izribam, operem, ocistim...ma milina. I dok to ja sve sredim nervoza nestane. UMORNA: Kada vidim da postajem preumorna i da ne mogu vise, onda pocnem sebi ponavljati da na svijetu ima osoba koje rade uzasno teske poslove na jakoj vrucini ili zimi, a nemaju drugog izbora, moraju nekako prezivljeti...I tako ponavljajuci i zamisljajuci sve te scene, kak su ljudi umorni, iscrpljeni...dam sebi snage da malo ublazim taj umor. SRETNA: Smijem se onako bez veze [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]. Valjda me tad uhvati jos neka spicenost, pa mi sve smijesno. Obicno se budalasam u svakim oblicima. POD STRESOM: Kada sam pod stresom, dobijam ogromnu inspiraciju za razgovor, pa onda izovem svu familiju, prijatelje, kolege...ma koga god se zivog sjetim i kroz razgovor se nekako rijesim tog stresa. NAPETA: Pustim neku laganu muziku, balade...Naspem puno kadu malo vruce vode i zavalim se dok voda ne ostudeni. LJUTA: E, kada sam ljuta nije dobro. Rijetko se desava, a kada se desi, obicno naj..e MM. Jadnicak! Bas mi ga zao! [sm=jezicek.gif][sm=smiley13.gif] Al hajd nema veze, posle ja legnem da spavam gola da ga oraspolozim. [sm=jezicek.gif] TUZNA: Kada sam tuzna, samo placem. MM mi kaze da sam placi-p..ka! Da sakupljam suze napravila bi jezero. Samo mi se place i place [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] i tako po 3-4 sata dok mi ne oteknu oci da ne mogu vise da gledam, pa se onda moram zavaliti da malo odspavam ne bil otok malo spao. [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|