Kanan
|
Pozdrav svima. Nova sam članica, pogubljena u svakom smislu. Naime, treba mi vaše mišljenje, iskustva ili bilo šta što će me umiriti. Imam sina od 4 godine i 5 mjeseci. Rođen na carski rez, uredan razvoj. Inače je dijete koje se voli igrati, ima rođaka vršnjaka s kojim je odrastao, jako su vezani i vole se zajednički družiti i sve dijeliti, tako da ponekad s drugom djecom i ne igraju se na isti način, ali na kraju se ipak svi opuste u igri, dosta je pedantan i strašljiv (i ja sam ista), pametko je, voli priče, živi u svom svijetu, ima razvijenu maštu, upija ko sunđer u ovom periodu i sve j to jako zanimljivo, čak ima i imaginarne prijatelje. Ne bih bila ni zabrinuta, niti bih uopće primijetila da moj muž neki dan nije me upitao jesi li primijetila da K ponavlja što mu kažemo, tipa ja mu kažem: K to je jako dobro, bravo momče, vidim u sebi ponovi isto što sam rekla, kao da ponavlja da to upamti ili shvati (ja sam to tako shvatila), ili ja mu kažem K ne voli uštipke jeli tako? odgovor: ponovi nekoliko puta istu riječ....volim volim volim. U sebi ponovi ponekad ono što mu kažemo ili pri odgovoru kaže par puta istu riječ / odgovor. Vazda nešto priča u sebi...Možda vam zvuči glupost, unaprijed se izvinjavam ako vas opterečujem, ali nekako odmah postanem zabrinuta, počnem čitati neke internetske članke (užasna greška), naletim na opsesivno kompulsivni poremećaj, tourretov sindrom, na nakve eholalije itd. A inače sam previše vezana za njega, pa se možda usredotočavam previše na svaki njegov mig. Jeli to neka faza u razvoju govora, u razvoju njegovih intelektualnih sposobnosti i sl.? Ima li razloga za brigu? pozz svima i hvala unaprijed
|