Đenifer -> RE: sve majke koje su potale do 20 godina (7.10.2009 16:04:21)
|
Naravno da ima svako pravo na svoj izbor vlastitog života, kako želi i hoće i ne bi se nikad nikom petljala i govorila tako trebaš ili si trebala! Ja lično smatram je sve sudbina u životu i da je od Boga predodređeno za svaku individu kako će i šta, ali smatram da pored čovjekove sudbine koja mu je " negdje zapisana" svako krojač svoje vlastite . Po mom mišljenju, onako kako bih ja, a da mogu uticati i kako sam uticala, poslije srednje škole sam upisala fakultet, uporedo radila i putovala, vidjela svijeta, upoznala dosta ljudi, kultura i nacija i imam jedno lijepo iskustvo u svom dobu adolescencije.Pored studiranja,sam se provodila i zabvaljala sa rajom i momcima i imam i tu lijepog iskustva i sječanja.To je jedini period u životu negdje od 19-20, pa do 25-26 kad je čovjek, samo svoj i nema baš pretjerano obaveza u životu osim da uči i ulaže u svoj budući život, porodicu i itd. Uporedo sa fax-om sam se zabavljala, završili fakultete, odlučili da se uzmemo, bili zreli, postavili temelje zajedničkom životu , kupili stan, auto,sretni zadovoljni i čekamo svoje prvo dijete za koji par dana.Jest da je meni 31, a mm 36, ali mislim da nismo ništa u životu propustili, čak šta više ničega nismo željni ostali (provoda, izlazaka, putovanja), a sad smo naj zreliji da donosimo ispravne stavove i odluke u svojim životima. Htjela sam da kažem da je rano kad čovijek koji treba da živi i provodi se , ima svoju porodicu, djecu i da je ostao uskraćen za mnoge stvari koje će kasnije morati nadoknađivati. Obično ali nije pravilo muškarci koji se rano ožene, počnu kasnije švrljati i nadoknađivati propušteno, a žene koje nisu imale svoju maldost, počnu da se profanišu i oblaće u stilu ja sam još mlada, pa dekoltei, minjaci, počnu ostavljat djecu kod roditelja i izlaziti po kafanama i kafićima, jer nisu kad su trebale. Ova tema je vrlo diskutabilna i opširna, i neka se niko ne nađe uvrijeđen jel nisam mislila dok sam ovo pisala ni na koga određeno, to je samo moje mišljenje, kako bih ja i kako sam imala prilike u životu da uradim.A svako smatra da je naj ispravnije i naj realnije kako je do sada sebi život organizovao i svaka čast na tome. Sorry svima malo dug post.
|
|
|
|