vaga -> Tanak endometrij (sluznica materice) (7.10.2009 14:22:10)
|
Drage moje pozdrav svima, stare forumasice ce me se vjerovatno sjetiti od ranije, a nove su vjerovatno citale moje stare postove. Nisam se dugo javljala, sto zbog posla, sto zbog zasicenosti forumom, a i vrlo cesto bolnim trenutcima zbog spoznaje sto se i sama ne mogu upisati na listu trudnica i konacno prebaciti na forum trudnica. Naime, godine cekanja vise i ne brojim, radi podsjecanja samo cu reci da moja borba, tj. nasa borba traje jako dugo, pa se cesto samo blago nasmijem kad procitam " u braku smo 8 mjeseci bebe jos nema, hvata nas panika itd....( to je tako kratko, ali razumijem ja i to.) Ali da se ja bacim na temu. Prosle godine ponovo sam pocela ici kod dr. i pocela sa novim inseminacijama i to njih 5. Na UVZ pregledu koji je prethodio inseminacijama dr. mi je rekao da je sve uredu endometrij normalne debljine i oblika... i ja tako krenuh u postupak, a radi dobivanja sto veceg broja folikula dr. mi ukljucuje Klomifen, a od osmog dana primam samo jednu injekciju menopura. Od trece inseminacije mi je bilo potrebno sve vise injkcija menopura, jer se sluznica materice sada istancala i ne bi bilo koristi od postupka ako nemam preduslova da se plod zadrzi. I tako svih pet inseminacija sa sve vecom dozom menopura. Nakon toga radim ponovo HSG i nalaz je uredan, te mi r. preporucuje ciljani odnos nako cega mi se u vrijeme ciklusa pojavila samo smedja mrlja. Na pregledu dr. mi je rekao se vidi jedna tacka ali da se radi o prijetecm pobacaju, ukljucio mi utrogestan i kontrola za 7 dana. Na zalost smedji iscjedak je bio sve obilniji i plod je otisao. Bunilo me to sto nije bilo klasicnog krvarenja pa sam ponovo otisla dr. rekao mi je da je sluznica matreice suvise tanka da bi prihvatila plod, te da mu se javim kada dobjem normalno krvarenje, a da uzrok tanke sluznice moze biti i Klomifen. Trebalo mi je skoro pola godine da dobijem normalan ciklus. ( Kod mene je to od 24.-26. dana). Licno sam isla kod jednog jako dobrog i priznatog travara koji mi je dao pakovaje od 1 kg raznih trava i mislim da su mi dosta pomogle. E sad sam ponovo bila kod dr. na rekao mi je da mi je debljina sluznice zadovoljavajuca, ne idealna ali dosta dobra, valjda su cajevi pomogli. E vidjecemo sta dalje... Ali samo da znate da sam ponekad jako tuzna i imam osjecaj kao da nesto ne mogu dohvatiti od cega mi se srce steze....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Nadam se da vas nisam udavila, voljela bih cuti da li je neko od vas ima slicno iskustvo. Pozdrav Vaga
|
|
|
|