Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo nas,bili kod dr. i probila joj je plik, Ajna plakala ko godina ,a ja sam jedva izdrzala gledajuci to ,strasno,stavili su joj vazelinsku gazu i zavoj i sutra opet na previjanje,kaze dr. da je bolje sto se taj plik stvorio,a sto nemama pojma,uglavnom kaze bolje je da su joj probili jer je velik bio,sam bi pukao ,nije nista opasno,a valjda ce i brzo da se koza obnovi,eto drage ,moje reko da vam javim sta je bilo,pusa svima od nas dvije
E dusa draga - bas mi je zao.. Nadam se da ce se brzo oporaviti. Meni je rodica bas prije par dana poslala ovaj tekst pa moze biti koristan ako ipak dodje do toga.. sto kazu - zlu ne trebalo..
Kako lijeciti opekotine : jednostavan i efikasan nacin lijecenja opekotina bjelancem Ovu metodu uce vatrogasci u toku obuke : kad dode do opekotina, kolika god da je njihova povrsina, prva pomoc se sastoji u tome da se ostecena zona stavi pod mlaz hladne vode sve dok se temperatura ne smanji i prestanu gorjeti slojevi koze, a zatim da se opekotina premaze bjelancem. Jedna osoba je opekla veci dio ruke vrelom vodom. Uprkos bolu, stavila je ruku pod mlaz hladne vode a zadim uzela dva bjelaca, malo ih umutila i u njih zaronila ruku.
Ruka je bila toliko izgorjela da kad ju je premazala bjelancem, koza se osusila a od bjelanca se napravila neka vrsta opne. Ta osoba je znala da je bjelance prirodni kolagen i nastavila je najmanje sat vremena premazivati ruku bjelancem. Poslije podne vise nije osjecala bol a sutradan je ostalo samo crvenilo na mjestu opekotine. Bojala se da ce joj ostati ruzan oziljak, ali na njeno veliko iznenadenje, desetak dana kasnije, nije vise bilo ni traga opekotine, cak je koza povratila svoju prvobitnu boju.
Opecena koza se potpuno regenerirala zahvaljujuci kolagenu sadrzanom u bjelancetu, koje je ustvari placenta puna vitamina.
Ovo moze biti korisno, zlu ne trebalo, pa ga saljite dalje !!!
Tek sam sad vidjela ovu temu i zaista moram pohvaliti vrijedne ženice koje su odmah dale svoje savjete i sigurno olakšale zabrinutoj mami i uplakanoj djevojčici. Svaka vam čast!!!
Mi smo nedavno imali nezgodu mojom krivicom tako da sam se ja osjećala stvarno groznoooooo Nije bilo na velikoj površini, ali nevjerovatno je koliko je brzo prošlo....mazala sam samo s nevenovom kremom i nisam previjala...negdje sam na netu čitala da se ni ne treba previjati...
Uglavnom, nadam se da će micica mala što prije biti bolje...i da je danas već manje boli
Drage moje ma nisam ni ja bila za da dr. probije plik,ali ona kaze da je to neki visak vode i da se mora probiti,a da bi kao sam pukao da ona nije to uradila i eto kao da je i bolje sto se taj plik stvorio,a sinoc joj se odmotao zavoj slucajno i opet plik veci ,a jutros moramo na previjanje,sigurno ce joj opet iglom probijati ,e valja opet slusati plac, jos jednom vam hvala na lijepim zeljama za oporavak i na savjetima naravno,super ste P.S.Alma nije Uma nego Ajna
Nerma izvini do neba molim te, ja ovih dana kao da nema glavu na ramenu, izvini molim te, ma rekla je Ajna, ali ja ...ne znam, Lanu zovem tea, pukla sam, izvini još jednom, ova situacija me izludi.
Ma Alma nema veze mila ,ti mene podsjetis na moju mamu ona uvijek fuli ime ,a Maida imam,ali sad dr. to previjaju pa dok vidim dokad ce oni ,a onda cu joj ja mazati da joj ne ostane oziljak
Ne znam kako to izgleda, ali ja bi njoj to odma stavljala, ja se bas ne sjecam kako to ide, ali ne bi joj ni probijala nit ista, samo tim mazala, a i oni znaju za to ulje, ne znam kako bi bilo da ih pitas kad da namazes i to
Ljiljanovo ulje je zakon Dr nesto drugo uvijek stavljao ne znam zasto i obicno osztane oziljak - mozda ne kod male djece uvijek al kod odraslih cesto. Od ljiljanovog nista ne ostaje provjereno,. Moja dzelila je isto imala opekotinu i to na dlanu. Uhvatila je cigaru i stisnula je i ugasila u ruci. _Uzas.... Mi smo tad bili na moru i nismo isli dr. Neka nam je zena dala ljiljanovo ulje koje smo mazali stalno. Odmah je prestalo da boli. Plikovi su jos osali a mi smo i dlaje mazali mazali i vjeruj sad ( tri mjeseca ) pposlije nista se ne primjeti. A bio je citav dlan isprzen.
Kako nam je Ajna Nermice? Boji li je jukica?Kako mi je smao zao sto sve to prolazi pa dokrore i njihvu grubost i to pucanje plikova fuj. Moja prijateljica se jako oprzila isto tako stavljala je jomelop ali kada je vec plik prosao da ne bi ostao ozilja. Inace Jomelop je dobar za uklanjae svih vrsta oziljaka a sto se tice krema na svjezu ranu ja uvjek smao stavljam nevenovu kremu. Kako na otvorene rane tako i na opektoine. Ljubi nam Ajnu puno i javni kako je.
Drage moje juce smo konacno zavrsile sa previjanjem, dr. kaze sad samo mazati sa ljiljanovim i li jomelop da ne ostane oziljak i nisu joj nista gulili kaze trebalo bi kod hirurga ,ma reko necu mi cemo mazati i desi se to da je mala dr. Ajna sama sebi skinula kozicu od plika i sad joj moramo i dalje motati dok se kozica ne obnovi,mada bi bilo bolje da se ne mota,ali ona lize dlan ,e to je to nebi trebalo da ostane oziljak,samo je bitno mazati ljubimo vas puno