almondray -> RE: Popravljanje mlijecnih zuba (26.1.2016 17:29:09)
|
IZVORNA PORUKA: Vanne IZVORNA PORUKA: almondray Moj [sm=duda.gif] ima 14 mj ,i samo 4 zuba u gornjoj vilici.Međutim sva četiri su stradalA. Pojavilo se nešto smeđkasto iznutra preko cijele površine,pa je preslo i na prednju stranu.Vodila sam ga kod dva zubara.stanje sa caklinom je užasno,zubi su mu zbog toga mekani i troše se rapidno.Čak mu je i izbrusila jedinice koje je malo zalomio. Preporuka je premazivanje zubića 1x sedmično sa otopinom za zube Naf koju ne mogu da nađem u našem gradu(a u dz zubarskoj ordinaciji joj istekao rok[sm=smiley36.gif] kaže niko to ne traži-a kako će tražiti kad niko ne zna da to postoji) E sad našla sam po forumima par imena preparata koji se koriste za spašavanje a to su elmex gel,Aminfluorid,mouse tooth i taj naf koji preporučuje zubarka.Cijena premazivanja po zubu oko 15KM(to nađoh na stranici neke zubarske ord. ) pa bih radije da kupim a ionako imam zeleno od naše zubarke[sm=smiley36.gif] Jeli neko koristio bilo šta od navedenog? Almonda od cega su mu stradali zubici? Moja nikako ne da prati zube,a svaki dan jede slatko,otici ce joj samo tako.... Ne znam kako da je lrivolim da peremo zubice? Ne znam vjeruj.slatkiše ne jede,bocu,sokiće,dudu ništa od toga ne koristi[sm=smiley13.gif] Jedino što sam nasla podatak da može caklina stradati i od kiseline iz voća,a on je jedno vrijeme bas tamanio maline i ribizle.A moguće da je greška još u formiranju.Donja dva su dobri.Ne znam kakvi će ostali bit kad niknu. sad neće ni da jede,posebno ako je hladna hrana,nece da grize i kiselo nikako ne podnosi.Nisam sigurna ima li to kakve veze sa caklinom,boli li ga[sm=smiley13.gif] Jedino da probas sa kaladontima sa ukusom jagode,ne znam kako.Ja silom perem[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|