M kao Mama
|
Mi svaki dan vodimo ozbiljne razgovore na razno-razne teme, neke budu komične, a neke jako, jako bolne. Neki dan je došla do mojih slika kada sam bila mala i vidjela je na slikama da mene moja rahmetli mama drži. Nikada me nije pitala za nju, kako ja sam se u sebi pribojavala tog momenta jer pitaju sve i svašta, pita ko je ovo ja joj objasnim kao velikoj, da je bila bolesna i ostalo. Uh, kako mi je bilo teško. Nedavno mi je umro dedo kojeg je strađno voljela znala je da je bio bolestan, a onda kada smo išle na tevhid učila je sura. Evo već treći mjesec svima priča kako joj je dedo hamdo umro, bio je bolestan i da joj je žao. desi se često, da u igri počne pitati da li će dedo doći, objasnim jojda onaj ko je umro se ne vraća, da je to normalna pojava da neki umiri, da bi se bebe rađele. Ona kaže ja ga, onda ide moj odgovor da dedo nu voli i da je gleda. Ma mislim generalno preteška situacija, ali šta je u njihivim glavama to samo sami Bog i oni znaju, koji filmovi i filmovi. Sad je u fazi ljubomore na druge bebe, nevjerovatno, sinoć je pala sa kreveta od muke jer sam rekla kolegici da poljubi bebu. I onda opet razgovor da ne smije biti takva da će i na nekada imati akobogda brata ili sestru da nema njišta ljepše od toga i slično, mislim da je zaspala sa tim brigama, kako će ona nekada ipasti iz mog krila. Noćas nova briga, zaljubila se po ko zna koji put, noćas je na tapatu Mirza Šoljanin, ma mislim krasno, sve bolje od boljeg, a da ne pominjem slike sa vjenčanja, i pitanja gdje je bila, jel u stomaku, što je nismo poveli i tako. Gdje god vidi vjenčanicu govori, mama kupim ti vjenčanicu , velim H moramo ponovo svadbu praviti da nam se djete prosveseli.
|