lepao -> RE: epidurala (4.1.2011 7:34:46)
|
ZNATE LI KO JE OD DOKTORA I ANESTEZIOLOGA TO NJOJ RADIO? Jeli stvarno pomoglo u smislu da niste nimalo osjetile nista...nimalo nije bolilo? IZVORNA PORUKA: Ella_H Zenske svaka vam cast koje ste izdrzale prirodno, ali meni je proslu trudnocu sve islo ama bas naopako totalno.....Prvo nisu mi bolovi nikad ni dosli drugo dozvolili da prenesem bebu tesku 4,700 2 i po sedmice van termina da da i ja sam izabrala babicu htjela sve prirodno bla bla knjige casopisi ,casovi za trudnice, dojilje itd......I na kraju nisam se poradjala nego telila da tako nazovem......Indukcija naravno vise sam bila popizdila pocela se derat na njih a amerikanci bleje i odma sutradan indukcija i nista niscim vec 24 sata neotvaram se opet nekako pocnem se otvarat bolovi nenormalni skroz i tako satima jedva jedva suze same liju nisam ja ni vristala ni nista i muz sam kaze uzmi epiduralnu stvarno nisam mogla izdrzati oko 20etak sati niko nesmije da te pipne muz je bio samnom jos mogu misliti njegova iskustva hehe....Primila sam je i hvala Allahu nakon 8 sati rodio se momcic, pukla sam sama dosta nisam osjetila sivanje zbog epidurala....Sta da vam kazem nikad covjek nezna sta ce se desiti....Ja se nadam da ce me ovaj put normalno zaboliti i malo brzi razvoj situacije ali kako god nek je djete zdravo i zivo i samo da vam kazem neosudjujte jedne druge jer nezna se nikad sta je bolje u nekoj situaciji , a te horor price na vrh mi glave nekad budu, naravno uvijek ima iznimaka slusajte svoj instinkt i ne letite puno ni carskom rezu jer ipak i to je operacija ali sta god nekom odgovara odlicno samo da beba bude dobro....
|
|
|
|