Lejla Ka -> RE: sirup ceclor (18.1.2010 13:15:25)
|
Ceklor je antibiotik, predpostavljam da nije prepisan samo zbog kašalja. Ako flekice izgledaju kao kad se ožariš, pojavljuju se, spajaju među sobom, i iz čista mira nestaju, opisuješ urtikariju. Ona se javlja kao alergijska reakcija na neki alergen. Ja nisam medicinske struke, ali smo se napili Ceclora, a i odradili poveliku količini urtika (kčer mi je alergična na nešto u bašti, još nismo izolovali tačno, a sin je odreagovao, dosta burno i slično tvom, na Dukatov LGG). Moja pedijatrica mi je na podužem razgovoru nakon ove sinovljeve epizode rekla da ako se organizam više ne izlaže alergenu (znači, ne daješ mu više ono na što je reagovao), u roku od tri dana bi trebala primjetiti smanjivanje simptoma i potpuni nestanak. Ako on i dalje "konzumira" alergen (kao što je moj sin, jer sam sumnjala ne neke druge stvari i njih izbacila iz upotrebe) alergijska reakcija se pojačava u smislu širenja flekica na udove, pa na trup (mom su u prvom momentu i šakice bile nabuhle kao balončići). Svakako se posavjetuj sa pedijatrom, zbog prekida antibiotske terapije, a i zbog alergijske reakcije.
|
|
|
|