RE: Kako da prihvatim..? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

Galicia -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 1:06:17)

Problem je u tome sto mnoge osobe nisu upoznate sa svojim tijelom, sa zadovoljavanjem, sta ih pai, sta ne pali.
Its itd.

U sexu treba experimentisati. Ali prvo sebe upoznati, pa tek onda se uputiti u sexualne odnose sa drugom osobom. Onda dolazi upoznavanje tjelesno, strastveno svog partnera. Sto vise experimentises, vise si slobodniji i otvoreniji u sexu.
Da je LA1011 opustena, otvorena, i upoznata sa tjelesnim zadovoljavanjem, ne bi se ljutila na partnerovo samozadovoljavanje.

EEDITH -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 9:34:32)

Auuu interesantne teme,a nigdje nikoga [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 10:53:15)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Lady26

Mi imamo odnose u istoj prostoriji gdje nam i dijete spava, tako je trenutno [sm=smiley1.gif]
A sto se tice samozadovoljavanja, meni bi smetalo da to radi dok sam ja tu, u kuci, a sta radi kad mene nema - njegova stvar [sm=smiley1.gif]

a što bi ti smetalo? ne kontam

Ni ja...a jos je zanimljivije u duetu recimo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mirkica -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 14:51:19)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Ne znam zašto, ali meni izbacuje da se ova tema zove "Muž tajno masturbira" :)

I to sad ispade k'o problem...Meni bi problem bio da to radi javno...

e al se nasmija zeno hahaha e bas je vala tako

a šta je to javno masturbiranje za vas dame?

izadje u park i odradi TO? il mislite pred vama?

hoćete reći da nikada niste masturbirale pred partnerom i obrnuto?

maa da ja sam na to pomislila :)))) ono sta ja i mm radimo to nije javno to je nase :)) privatno.

Lady26 -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 15:17:36)

IZVORNA PORUKA: elmaL

Mi imamo odnose u istoj prostoriji gdje nam i dijete spava, tako je trenutno [sm=smiley1.gif]
A sto se tice samozadovoljavanja, meni bi smetalo da to radi dok sam ja tu, u kuci, a sta radi kad mene nema - njegova stvar [sm=smiley1.gif]

Ni ja...a jos je zanimljivije u duetu recimo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ovo se odnosilo na situaciju kod forumasice, a o ostalom ne bih [sm=smiley2.gif]

Lozana -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 17:04:22)

Ovo se odnosilo na situaciju kod forumasice, a o ostalom ne bih [sm=smiley2.gif]

Čuj što bi smetalo,to mu toliko zapelo pa ne može da se obuzda,još i pored djeteta,ko da je vazduh pa će se ugušiti ako ga nema...[sm=smiley29.gif] muški samo znaju za onu stvar i sex a ostalo je sve niska kategorija.....pored nje da masturbira,to bi značilo u prijevodu "ja hoću a tebe ko šiša i tvoje mišljenje".On nema poštovanja.[sm=zmeden.gif]

Galicia -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 19:13:00)

Covjeku se prihtjelo da se samozadovoljava. Sta je tu problem?
Vi se nikad ne pipkate, bez obzira na to da li imate sex ili ne sa partnerom? [sm=zmeden.gif]

elmaL -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 20:29:26)

Galicia postoje oni kojima je sex nacin uzivanja, istrazivanja, povezivanja s partnerom, inoviranja[sm=smiley1.gif] i oni kojima je sex nesto sto se treba odraditi, nikad spomenuti uzivo, ili ne daj Boze unaprijediti isti[sm=zmeden.gif]
Imam osjecaj da ih je mnogo vise u ovoj drugoj grupi[sm=smiley13.gif]

Ja razumijem da ne volimo svi iste stvari inace u zivotu, pa tako i u sexualnom smislu, ali mene najvise iznenadjuje to kako neko moze biti toliko ogranicen i neinformisan[sm=zmeden.gif] a danas je vala lakse nego ikad doci do svih informacija koje te zanimaju.

Galicia -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 20:38:03)

Slazem se.
Ali isto vjerujem da ova LA1011 ima malo vece samopouzdanje, da joj ne bi smetalo sto joj se muz zadovoljava.

Merylin -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 20:55:59)

Bezveze mi je kad čitam koliko se omalovažavaju žene kojima smeta muževo samozadovoljavanje. Smeta im, pa šta?! Njihova stvar.
Svi smo različiti i meni je ovo ismijavanje baš loše.

elmaL -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 20:56:08)

Ja bih preporucila da urade reviziju svog seksualnog zivota i otvoreno razgovaraju o onome sto zele i sto im pase, vec sam to i pisala.
A da se vec sama pipka (ako vec koristimo taj izraz[sm=smiley1.gif]), sumnjam da bi joj smetalo sto muz to radi.

Lady26 -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:04:24)

De popustite zenu, rodila je prije mjesec dana, hormoni cine svoje...

Galicia -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:07:05)

IZVORNA PORUKA: Merylin

Bezveze mi je kad čitam koliko se omalovažavaju žene kojima smeta muževo samozadovoljavanje. Smeta im, pa šta?! Njihova stvar.

Meni je sexualnost sasvim normalna stvar i uopste mi nije tabu.

A ako cemo o ismijavanju, zaista mi i jeste smijesno i nelogicno. Da je nekome samozadovoljavanje cudna stvarka, a nije cudno leci i imati sex i roditi dijete.
Ili mozda je ne razumijem razlog zenine ljutnje sto muz sebi udovoljava.

Medić* -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:09:26)

Galicia postoje oni kojima je sex nacin uzivanja, istrazivanja, povezivanja s partnerom, inoviranja[sm=smiley1.gif] i oni kojima je sex nesto sto se treba odraditi, nikad spomenuti uzivo, ili ne daj Boze unaprijediti isti[sm=zmeden.gif]

Ja razumijem da ne volimo svi iste stvari inace u zivotu, pa tako i u sexualnom smislu, ali mene najvise iznenadjuje to kako neko moze biti toliko ogranicen i neinformisan[sm=zmeden.gif] a danas je vala lakse nego ikad doci do svih informacija koje te zanimaju.

A na osnovu cega donosis te zakljucke ?
Oko cega neinformisan ? O masturbaciji, onanisanju ili ?

Kolegice draga Merlyin slazem se sa tobom.

Medić* -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:13:38)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni je sexualnost sasvim normalna stvar i uopste mi nije tabu.

A ako cemo o ismijavanju, zaista mi i jeste smijesno i nelogicno. Da je nekome samozadovoljavanje cudna stvarka, a nije cudno leci i imati sex i roditi dijete.
Ili mozda je ne razumijem razlog zenine ljutnje sto muz sebi udovoljava.

Sazem se, normalna i ne tabu tema.
Cudna stvarka nije ali eto nekima smeta, meni nije smijesno.

A uopste ne zelim da ulazim u to zasto se to nekima svidja a nekima smeta [sm=smiley1.gif]
Uostalom, ljudi smo i razliciti.

Galicia -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:18:40)

Neko upraznjava, neko ne.
Stvar navike. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Njen muz to voli, ona ne voli i sta sad da se radi. Njega da natjeramo da prestane svom tijelu udovoljavati, njoj za ljubav, ili nju natjerati da zavoli, njemu za ljubav. [sm=zmeden.gif]
On je postojao i prije nje, i sad da njemu ona govori sta ce on raditi i kako ce sebi udovoljavati, nigdje veze. [sm=zmeden.gif] i obrnuto vazi.

elmaL -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:24:29)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Donosim ih na osnovu onoga sto cujem i ovdje i u svakodnevnom zivotu i nekad imam osjecaj da zivim u periodu prije 100godina: zena je tu da udovolji muzu a o sebi ne smije ni misliti.
Ja nisam imala namjeru da nekoga ismijavam dala sam savjet da doticna porazgovara najotvorenije s muzem s ciljem njihovog dobrog odnosa u buducnosti.

A ako neko postavi pitanje, uvijek treba biti spreman na razlicite odgovore i misljenja.

Merylin -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:36:47)

Pa dok je članica odlučila pisati ovdje o svom problemu znači da joj seks nije tabu. Obično žene ovdje postave pitanje da bi čule različita mišljenja, tačke gledišta i eventualno usvojile nešto i promijenile kad su u pitanju vlastiti stavovi. To ne uključuje ismijavanje tipa: haha, ograničena si, ovakva ili onakva. A razgovor na ovakvim i sličnim temama izgleda kao razgovor između srednjoškolki a ne zrelih i iskusnih žena koje imaju baš dosta toga da kažu. Dovoljno govori i činjenica da se nakon nekoliko postova rijetko javi žena koja je iznijela problem, jer se niko ne trudi da joj pomogne.
Blago svakoj koja je zvjerka u krevetu, ali nije ok ismijavati one kojima se ponešto i ne sviđa. Misljenje i osuda nisu isto.

Eto, moje mišljenje, kad vi već iznosite svoja.

Medić* -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:38:03)

Donosim ih na osnovu onoga sto cujem i ovdje i u svakodnevnom zivotu i nekad imam osjecaj da zivim u periodu prije 100godina: zena je tu da udovolji muzu a o sebi ne smije ni misliti.
Ja nisam imala namjeru da nekoga ismijavam dala sam savjet da doticna porazgovara najotvorenije s muzem s ciljem njihovog dobrog odnosa u buducnosti.

A ako neko postavi pitanje, uvijek treba biti spreman na razlicite odgovore i misljenja.

Za ovo si u pravu.

Nikada ne donosim zakljucke na snovu onoga sto cujem...
Vremena su se promijenila uglavnom, na bolje.

To sto neko ne uziva u necemu, njegova stvar, neko ima mnogobrojni razloge, oni sto uzivaju, vole i cine, opet njihova volja. Imaju svoje zato.
No govoriti o o ogranicenosti i neinformiranosti nema logike.
Ti mislis da oni sto ne prakticiraju ovaj vid zadovoljavanja su neinformirani, ne bih se slozila.

Galicia -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:49:07)

Pa dok je članica odlučila pisati ovdje o svom problemu znači da joj seks nije tabu. Obično žene ovdje postave pitanje da bi čule različita mišljenja, tačke gledišta i eventualno usvojile nešto i promijenile kad su u pitanju vlastiti stavovi. To ne uključuje ismijavanje tipa: haha, ograničena si, ovakva ili onakva. A razgovor na ovakvim i sličnim temama izgleda kao razgovor između srednjoškolki a ne zrelih i iskusnih žena koje imaju baš dosta toga da kažu. Dovoljno govori i činjenica da se nakon nekoliko postova rijetko javi žena koja je iznijela problem, jer se niko ne trudi da joj pomogne.
Blago svakoj koja je zvjerka u krevetu, ali nije ok ismijavati one kojima se ponešto i ne sviđa. Misljenje i osuda nisu isto.

Eto, moje mišljenje, kad vi već iznosite svoja.

Pa eto budi heroj pa daj savjet zeni.
Sta bi joj napisala?

elmaL -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 21:55:38)

medic ti se 'ufatila' masturbiranja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ne mislim samo na to, niti da se ne moze uzivati ako isto ne upraznjavamo. Vec sam napomenula kako niko nije isti ni u pogledu sexualnosti, naravno.

Jedno je biti upucen u nacine zadovoljavanja i samozadovoljavanja i ciniti ono sto ti pase, a drugo je ne znati nista o tome, vec raditi kako muz naumi[sm=smiley1.gif]

ja sam vec nekolika puta ponovila svoj konkretni savjet za forumasicu (ostalo sto sam 'vazila' je bilo neko moje opcenito misljenje inace o seksualnosti na osnovu onoga sto sam do sad cula od mnogih zena koje poznajem.)

Sad joj vi dajte koju pametnu.[sm=smiley20.gif]

Medić* -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 22:01:40)

Elma ja se uhvatila toga jer je to trenutna tema i problem forumasice [sm=smiley1.gif]
Pa me vasi komentari navedose na pitanja...
Ja nisam procitala koristan savjet jos osim nekih pametovanja iskreno i cudjenja [sm=smiley1.gif]
A taj savjet da treba razgovarati sa muzem je jedini pravi do sada. I sama bih tako porucila.

Galicia -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 22:03:18)

Elma ja se uhvatila toga jer je to trenutna tema i problem forumasice [sm=smiley1.gif]
Ja nisam procitala koristan savjet jos osim nekih pametovanja iskreno i cudjenja [sm=smiley1.gif]
A taj savjet da treba razgovarati sa muzem je jedini pravi do sada. I sama bih tako porucila.

Logicno da je jedini i ispravan savjet, ali zar zato moras dolaziti ovdje po savjet? [sm=smiley36.gif]

grozđe -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 22:08:08)

Meni izgleda kao da su stranci... da li je to od pocetka braka ili je do toga doslo kasnije.. kao da se ne poznaju dovoljno...

mozda i hormoni poslije poroda... trebala bi da je posvecena bebi..

ako joj smeta u zivotu toliko da ne moze normalno funkcionisati, neka potrazi strucnu pomoc.

Medić* -> RE: Kako da prihvatim..? (11.10.2014 22:17:40)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Logicno da je jedini i ispravan savjet, ali zar zato moras dolaziti ovdje po savjet? [sm=smiley36.gif]

Ma eto valjda joj lakse ako se posavjetuje prvo sa neznanim judima, cuje njihova iskustva i misljenja. Ja nisam primjetila da je ona reagovala na bilo ciji savjet, znaci da prihvata i razlicita misljenja, e sada samo malo treba poraditi na komunikaciji sa muzem, iskreno popricati, bez sustezanja nekih, vazi i za gospodina isto :)
Meni sta god da smeta kod partnera razgovaramo i obrnuto. Diskutujemo i gledamo sta i kako dalje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>