M kao Mama
|
Prenos postova sa teme : Izbori ljepote za djecu IZVORNA PORUKA: bebbe RR Mozda sam na pogrešno mjesto postavila temu i izvinjavam se ako jesam. No, imam potrebu da vam kazem svoje i da čujem vaše mišljenje o temi izbora ljepote za najmlađe. Kako se generalno uzasavam izbora ljepote necu objasnjavati, ali sama cinjenica da se svako malo organizuju izbori ljepote za djecu, te razna sponzorisana takmicenja koja traze !najsladje, najljepse, najumiljatije" i slicno dijete, osobno mi je strasna. Prije svega zato sto je svako dijete ljudima koji ga vole najljepše, te njegov izgled u očima posmatrača nema ama baš nikakve veze sa uvriježenim standardima ljepote. A i zato što mi se čini da takav oblik prestiža nije nešto što bih željela da moja djeca smatraju bitnim i vrijednim ciljem u životu. Osim toga, većina tih takmičenja nema apsolutno nikakve veze sa spontanošću, kao što svi znamo. No, primijetila sam da većina roditelja s Foruma "zagrize" udicu i prijavi svoje bebe na ovakva takmičenja. Zanima me da li sam samo ja protivnik izbora ljepote za male?! IZVORNA PORUKA: shejla meni je ovo sto ima kod nas OK...mislim ove neke slicice kako beba spava, ili kako izvodi neke vragolije...ili one zvjezdice u "bebe&mame" i sl. (dakle mama salje sliku i probere neku normalno, bez golih guzara i sl.) Ja sam isto slala za to... eh sad, toga kod nas nema, ali eto da spomenem, kad smo vec kod toga: na discovery travel&living ima takmicenje za djevojcice i uvijek vidim reklamu, pa sam jednom bas pogledala sta je to... I to je katastrofa! djeca sa ekstenzijama, full sminkom, kremom za samotamnjenje...paradiraju u kupacim....ma uzas :) A uz to sve djevojcice placu dok ih sminkaju i tapiraju i tako maltretiraju, a mame se kao vesele, navijaju, a sve neke debele iskompleksirane glupace....ali eto, to je kod glupih amerikanaca....kod nas je to sve jos uvijek primjereno, ja mislim. IZVORNA PORUKA: Nanica Sarajevo ekstenzijama Čekajte, nisam razumjela, da li je pitanje da li djecu prijaviti na takmičenje (tipa Pampers, kako bebica spava) ili je tema o prijavljivanju djece na neka čudno/perverzno/bolesna takmičenja? Ja mislim da nema ništa loše u tome da prijaviš svoju bebicu za takmičenje sa slikom kako tvoja bebica spava (sve dok je to jedna normalna slika)... a o ovom drugom neću ni da komentarišem jer se svi u tome slažemo jednoglasno - fuj... IZVORNA PORUKA: Pretty mamma Ja se slažes sa shejlom. Ne treba forsirati djecu na kojekakve izbore, i znam tu emisiju na discovery. Gledala sam i prije dokumentrce na tu temu, i to je jako žalosno i morbidno. E sada, što se slanja slikica tiče, tu nemam ništa protiv, ali nisam za takmičenja tipa pampersa gdje svi glasaju za svoje, a postoje i načini da se glasovi sami pribrajaju - automatski, treba biti malo jači informatičar, ali je izvedivo (na nekom od hipp natjecanja). Poslala sam slikicu u bebe i mame (naravno prikladnu) i dobili smo nagradu. To mi se ne čini kao nešto nemoralno ili pogrešno. Ne znam način na koji se biraju bebe, samo da se natječaj zove zvjezdice mjeseca. Kad bude veća, pokazat ću joj slikicu u novinama i reći da je kao mala beba bila zvjezdica, a sada je velika mamina zvijezda. I da se osvrnem na nečiji komentar...da se kroz djecu ispoljavaju roditeljske ambicije...kod mene to nije slučaj. IZVORNA PORUKA: Leva Ja sam totalni protivnik izbora ljepote a narocito za djecu! Pogledajte ovaj link pazljivo i razmislite koliko daleko ste spremni otici... http://www.youtube.com/watch?v=WeGBFgNxewc&feature=related
|