Tidzi -> RE: Kakav je vaš muž? (23.9.2009 19:47:27)
|
Ja mogu reci da imam jako dobrog muza. Doduse, nikada se ne bi sjetio sam da usisa, ili da opere sudje, dok mu ne kazem. Ne mogu grijesiti dusu, kada vidi da generalno cistim po kuci, ponudi se da mi nesto pomogne. Ako mu nesto kazem da uradi, uradit ce. Dok smo oboje radili, dijelili smo neke obaveze, ko prvi dodje nesto pospremi. Dok nije radio 6 mjeseci, a ja sam radila, cuvao je dijecu, brinuo o kuci, jedino nije kuhao, jer nije neki kuhar. Cim bi ja dosla, on odmah stavlja kafu. E, sad ono sto nikada ne bi uradio jest to: da nikada nece prosuti pepeljaru. Pusi, pusi, gasi cigare i tako skuplja te opuske dok vidi da vise nema gdje ugasiti. Fakat ne kontam kako mu to ne smrdi. Kada sam se udala nije bio bas nesto vrijedan. Odjece je bilo svugdje razbacano, ono tamo, ovo negdje na nekom desetom mjestu. Al nema sa mnom zafrkavanja.[sm=hudicek.gif][sm=hudicek1.gif] Sve sam ja to za 1 godinu dovela u red.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sad odvaja sta je za pranja, sklanja svoj ves, pere umivaonik nakon brijanja, posprema za sobom. Ja se slazem sa nekima koje kazu ako muz radi citav dan, ona kuci, da nece sad biti bezobrazna i zahtijevati da pere sudje, usisava...al je zato dovoljno da samo posprema za sobom, jer bez obzira sto je zena citav dan kod kuce sa dijecom, kuhanjem, ciscenjem, pranjem...i njoj bude svega preko glave i na kraja dana i ona je umorna.
|
|
|
|