Lejla Ka -> RE: Poklon vaspitacici u vrticu? (7.2.2011 15:28:43)
|
Ja lično ne cijenim 8. mart kao praznik, makar ne u ovom obliku u kojem se slavio u našem okruženju. Ali od škole mi ostala navika, a sad mi je i prilika da nekom sitnicom iskažem izuzetno zadovoljsvo radom osoblja u našem vrtiću. I uvijek poklonim svim ženama koje rade. Nisu to neki skupi ni glomazni pokloni, potrudim se da bude nešto i zanimljivo i korisno, ali ne veliko i zadužujuće. Obavezno napravimo čestitke u kojima se najčešće zahvaljujemo našim tetama na pažnji i trudu koji ulaži i potpiše ih moja kči. Ja to spakujem u jednu kesu, i kod predaje djece poludiskretno tu kesu ostavim u kancelariji. Nikad nisam primjetila da neka djeca imaju ikakvu protekciju u odnosu na drugu zato što njihovi roditelji više ili manje "doniraju" vrtiću (pod donacijama mislim na prevoz djece kad se organizuje izlet, ili "donacije" polovnog papira za crtanje, ili takve stvari za opću dobrobit sve djece). A iskreno, jedva čekam kad dođe jesen da odnesem gajbu voća iz bašte, jer se najslađe pojede sa rajom u vrtiću. Pa to nema nikakve veze sa podmićivanjem, već sa mojom željom da se djeca zdravo hrane. I Boga mi cijenim podršku teta iz vrtića, jer valja to voće oprat, oguliti, pripremit za konzumaciju.
|
|
|
|