makana -> RE: Gdje staviti krevetic (24.3.2008 15:57:56)
|
pozdrav na prvoj kontroli, znači mjesec poslije poroda, rekli su nam da bebać ima žuticu i krenula su tri mjeseca patnje i nosanja po pedijatriji, vađenje krvi i to u decembru, januaru, februaru almdina je nije imala po porodu, a rečeno mi je da je to od dojenja, patronažna mi je to lijepo objasnila kao i dr na pedijatriji, skoro sam i zaboravila, uglavnom nešto kao beba ne može tako brzo da izbaci bilirubin koliko ga dobija i povezano je sa dojenjem, iako je bilo veoma lijepih dana i sunca eto mi smo žutilo vukli tri mjesec, ali i to je prošlo, stavljala sam je ispod prozora, iznosila vani na sunce kada nije bilo jako, a krevetić smo stavili na drugi kraj prostorije, još prije poroda, nasuprot prozoru, elem čak i preporučuju da bebu obučete kao za izlazak pa da je malo stavite (naravno ne sasvim malu bebu već nakon mjesec i po, dva)pored otvorenog prozora, izvodite u šetnju i sl jer se mora lagano priviknuti na vanjski svijet provjetravanje prostorija, posebno gdje beba spava je od najveće važnosti, a naravno sve smo dovoljno svjesne da ih ne treba izlagati direktno ni suncu ni vjetru promahi itd uglavnom primjećujem da sve mame se povode za tim i krevetić stavljaju tamo gdje im je najbolje i najlakše prići bebi brzo kad zaplače u noći i to ti je glavna vodilja
|
|
|
|