Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Grlic koji se otvara prerano 20.11.2009 17:25:59
tajcika
mina23ja sam se u prvoj trudnoci porodila u 31 sedmici trudnoce,nazalost ne mogu reci kakve sam simpotome osjetila jer ih jednostavno nije bilo samo sam kad sam otisla u wc vidjela na vesu par blijedo rozih kapljica krvi i kada me je mm odveo u bolnicu ostavili su me odmah u porodjanoj sali jer sam bila otvorena 7cm,a na kartonu mi je pisalo grlic maternice zbrisan,zbog toga sto nisam imala nikakve bolove poslije lezanja u sali su me prebacili u sobu gdje sam primala injekcije za jacanje pluca bebe i treci dan se porodila (nastupili bolovi),sada sam u 20 sedmici trudnoce i odmah su mi nasli ove problemei ako se sjecas ti si mi i odgovorila sta je serklaza kad sam se ukljucila na forum,ali bila sam u utorak na GAK-u i dr. Nikulin nije za to da mi se radi serklaza jer je pravo nisko i boji se krvarenja te misli da ako budem i dalje mirovala da mogu izdrzati do kraja,bolove jos uvijek malo imam i pijem apaurin 2mg 2x, zaista se nadam da cemo sve izdrzati do kraja trudnoce i da ce biti sve ok, molim Boga da svaka od nas izdrzi i da bebice budu zdrave
< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.7.2011 20:04:12 >
RE: grlic koji se otvara prerano 20.11.2009 17:31:19
želim bebu
Ja ne nosim nisko(nikada mi doktor to nije rekao), ali sam malčice otvorena.Mirovanje mi je preporučeno, ali kao i svaka od nas ne mirujem, pomalo šetam, ali se trudim da se ne zamaram.
RE: grlic koji se otvara prerano 20.11.2009 17:36:17
mina23
tajcika lutko naravno da se sjecam. Pa jel sve bilo uredu sa bebom? Mislim ipak je bila 31. nedelja? Ja sam sad 30 i nadam se da cu dogurati do kraja a sigurna sam da cemo sve izdrzati vidjecete ako Bog da. Javicu vam kako sam prosla na pregledu sutra ujutru ako Bog da idem Volim vas sviju i super ste mi. Imam nekad bol kao menstrualni i stvrdne mi se stomak jel to opasno?
RE: grlic koji se otvara prerano 20.11.2009 17:49:14
Anoniman
mina23.to ti je kontrakcije i kod mene je bilo tako tvd tiba kad stojim,dugo hodam i ja sam mirovala trudnocu reci to sutra dokt. pussa svima i drzte se da abd.iznesete trudnocu do kraja
RE: grlic koji se otvara prerano 20.11.2009 17:52:53
tajcika
mina23 sa bebom je bilo hvala Bogu sve u redu,rodjena je sa 2100gr i 47cm,od zutice koju je dobila ostale smo u bolnici jos 8 dana poslije poroda tako da je na dan izlaska iz bolnice tezila 1800gr,a sada je to djevojcica koja je 04.11. proslavila svoj 9 rodjendan i koja jos malo samo sto nije stigla svoju mamu i zato mislim da trebamo misliti pozitivno i naravno sve ce biti onako kako je Bog dragi odredio tj. ono sto je najbolje za nas i nase
RE: grlic koji se otvara prerano 12.3.2011 16:49:50
Milaa mo
ejjj narodne...!!! prije svega pozz swima!! WIDITE,MOZDA PRIJE DVIJE SEDMICE POJAVILA MI SE JEDNA ONAKO MALA SITNA KUGLICA DO MATERNICE,NISAM OSJECALA NIKAKVE BOLOVE,DAKLE UOPCE ME NIJE BOLJELO..SINOC SAM IMALA ODNOS I NAKON TOGA SAM PRIMJETILA DA IMAM JOS JEDNU TZV.KUGLICU AL OVAJ PUT SA DRUGE STRANE TJ.DESNE,DOK JE OVA SA LIJEVE STRANE VEC PORASLA I MOZE SE RECI DA JE KUGLA...EH SAD DRAGI UVIJEK KORISTI KONDOME JER JOS NE PLANIRAMO DJECU.A IMAM ISTO TAKO I MUCNINE,I GADI MI SE NEKA HRANA,JAKO MI SMETA ZAGUSLJIWA PROSTORIJA.IMAM GRCEVE O DONJEM DJELU STOMAKA..AL IMAM REDOVNU MENSTRUACIJU,DA LI POSTOJI MOGUCNOST TRUDNOCE?? I DA LI NEKO ZNA STA ZNACE OVE KUGLICE?? MOLIM ODGOWOR STO PRIJE.
RE: grlic koji se otvara prerano 24.4.2011 20:35:51
honey bunny
Pozdrav ženice! Ja imam jedno pitanjce. Otvorena sam 2 prsta i zanima me da li je sluzni čep ispao s obzirom na to da sam otvorena ili to nema veze jedno a drugim?
RE: grlic koji se otvara prerano 24.4.2011 21:33:15
bebacha
nema to veze jedno s drugim a slizni cep ne igra veliku ulogu,mislim njegovo ispadanje.meni je prvi put ispao 7 dana pred porod a drugi put nisam nikako ni skontala kad je ispao,vjerovazno na porodu
RE: grlic koji se otvara prerano 24.4.2011 21:55:11
honey bunny
IZVORNA PORUKA: bebacha
nema to veze jedno s drugim a slizni cep ne igra veliku ulogu,mislim njegovo ispadanje.meni je prvi put ispao 7 dana pred porod a drugi put nisam nikako ni skontala kad je ispao,vjerovazno na porodu
Aha, tako znači, sve je to individualno! Eh baš ti hvala
Pozz svima, I ja sam jedna od "lezecih" :) Strogo mirovanje,33 sam nedjelja,otvorena deblji prst, mekan grlic od streptokoke u cervikalnom brisu.Koristila sam vaginalete ampicilin - nistatin,oralno ampicilin i jos pijem lactogin (za regulaciju vaginalne flore) a uz to pijem i gynipral,izoptin,buscopan i apaurin :) droga teskaaaaaa
pa sad citam o tom sluznom cepu,hmmmm.... nadam se da to nije to jer svaaki dan imam iscjedak zuckasti,pa se nadam da je od ovih tableta za reg.vag.flore....
elem jedva cekam uci u 36 nedjelju i da pocnem sa setnjommmm
RE: grlic koji se otvara prerano 26.6.2011 19:57:51
Alma_27
evo mene opet sa svojim problemima ja sam i otvorila ovu temu
sad sam 23 sedmica (druga trudnoca) i dr. mi otvorio bolovanje zbog osjecaja tezine u donjem dijelu stomaka. rekao mi je da uradim urinokulturu. i rekao je da je ginekoloski nalaz ok ali je napisao da je grlic mekan i zatvoren.
kada grlic pocinje da omeksava trebam li se zbog toga zabrinuti?
RE: grlic koji se otvara prerano 7.7.2011 11:41:26
Leena
Alma, da ima nesto zabrinjavajuce, rekao bi ti da moras mirovati sigurno, ja sam prelezala 7 od 9 mjeseci, kad god im je imalo sumnjiv grlic ili ako imas kontrakcije, prepisuju strogo mirovanje. Dok god je zatvoren grlic ok je.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: grlic koji se otvara prerano 7.7.2011 11:49:05
taurus
moraš mirovati to je sigurno a to što je grlić mekan nije problem ako je zatvoren meni se u 18 sedmici počeo skraćivati (u obje trudnoće) pa sam morala na bolovanje
RE: grlic koji se otvara prerano 7.7.2011 12:26:51
Anoniman
Drage moje, meni je danas termin i bila sam na pregledu. Dokt.kaze grlic nestao, jedan prst otvorena...sta znaci grlic nestao? Moglo bi me svake sekunde zaboliti?
RE: grlic koji se otvara prerano 7.7.2011 15:08:19
Leena
IZVORNA PORUKA: Anoniman
Drage moje, meni je danas termin i bila sam na pregledu. Dokt.kaze grlic nestao, jedan prst otvorena...sta znaci grlic nestao? Moglo bi me svake sekunde zaboliti?
Upravo to , SRETNO
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: grlic koji se otvara prerano 8.7.2011 12:36:28
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Leena
Upravo to , SRETNO
a ja sam mislila da kad kazu da jer grlic nestao da to znaci da je i do kraja otvoren
oj zivote vidi kod mene recenice koliko puta sam napisala "da"
RE: grlic koji se otvara prerano 8.7.2011 13:28:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Leena
Upravo to , SRETNO
Hvala milaaa, jos uvijek nista ne osjecam, valjda ce biti nesto ubrzo aBd Alma_27 i ja sam tako nekako mislila