Anoniman -> RE: Koliko Vam znači porodica (12.9.2009 18:49:26)
|
IZVORNA PORUKA: acudesa tvoj post je tako pozitivan i mislim da i ako ga čita mlada žena ima šta mudro da nauči iz njega, stimulativan je a ne destruktivan kao kod pojedinih ne treba biti žrtva, ne govorimo o tome, ali ustupci se, ipak, isplate sad si me zacrvenila... [sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif] nije to nikakva mudrost, to je samo izbor zivota... nisu zabadava stari rekli "ko tebe kamenom ti njega hljebom" ne razumijemo cesto te izreke, ali kada se nadjemo u situaciji da neko ko nas je u zivotu uvijedio ili na neki nacin ostetio, dodje pa zamoli za pomoc, vjerujte da je njemu gore ono sto je vama ucinio nego vama samima... jer svako ima bogdu Boziju savjesti... vesela, duso, ne vjerujem da je pitanje sta ti muz dozvoljava ili sta ne dozvoljava... da li imas slobodu da radis sta hoces ili ne... to je vec pitanje povjerenja... ja sam ovu temu shvatila kao pitanje da li zena treba da precuti na uvredu izrecenu u alkoholiziranom stanju, na omalovazavanje u poslu, na ponizenje u drustvu... da li treba da suti kada nakon cjelodnevnog ciscenja i raspremanja kuce dodje cova i razbaca jaknu na jednu stranu cipele na drugu, novine na trecu... i sta je ona cijeli dan jela g... da prostite... znaci da suti kada ne postuje njen trud... to je pitanje ako sam dobro shvatila... tada treba biti jaka zena, pa stati ispred njega i reci mu da je i taj posao u kuci koji ona obavi vrijedan i da i ona vrijedi koliko toliko, da rijesi taj problem da mu ukaze na to i da mu pokaze sta mu je uciniti, a ne da odmah leti kod advokata i trazi razvod... danas ljudi lakse ruse nego sto grade, upravo iz razloga sto bjeze od problema, ne zele da ga rijese pa da nastave izgradnju zajednickog zivota... licno sam 1000 puta bila u situaciji da mi drugarice, rodice, poznanice kazu da sam luda sto trpim mnogo sto sta u braku, da bi se one na mom mjestu razvele odmah, a ne shvataju da sam ja sa svakim rijesenim problemom sve jaca i jaca zena, da sam sama sebi vrijednija i da naravno imam sve vise i vise ljubavi i paznje od mm kad shvati gdje pogrijesi i kad uspijemo rijesiti problem, tada je moja nagrada jos veca ljubav i jos vece postovanje...
|
|
|
|