|
RE: Progesteron, utrogestan, dabroston 17.9.2013 15:17:34
|
|
|
|
malena27 RR
|
IZVORNA PORUKA: Narona Drage moje, nakon sto mi je prosli mjesec kasnila m. nekih 5-6 dana, uradila sam test, koji je bio blago pozitivan (druga linija je bila jako svijetla). Nakon 2 dana sam test ponovila i bio je isti kao prethodni. Nakon toga sam otisla kod dr. koji me pregledao, poslao na UZV, ali nista nije nasao. Dao mi je da pijem Dabroston 10 dana (2 dnevno). Jucer sam prestala piti, ali jutros imam neki sluzavi iscjedak sa sukrvicom (imali smo odnos sinoc, ali uzasno njezno, mislim da ako i jesam trudna nismo nista zeznuli). Sad ne znam je'l to pred mjesecnicu (mada je prerano nakon dabrostona), ili nesto nije u redu. Pola augusta, a i sada imam bolove u donjem dijelu stomaka, kao da se nesto odvaja od mene (UZV je ok, zamolila sam da dobro pogleda da nema neka cista ili upala), a i grudi me uzasno bole na dodir. Zapravo, cijelo vrijeme od onih 10 simptoma trudnoce, ja imam 13 :). Vec se brinem...a i pomalo sam razocarana. Sta vi mislite sta je to samnom??? Da idem opet kod dr. ili da cekam da dobijem pravu mjesecnicu, ili sta vec???? IZVORNA PORUKA: aazra Dabroston se inace pije za cuvanje trudnoce, ja sad ne znam da li si trudna, takodjer ti bolovi su karakteristični za ciste i ja sam imala u trudnoći tako je slično tom bolu kojeg si opisala u donjem dijelu stomaka. uglavnom se radi o vodenim cistama koje puknu same tokom trudnoce. E sad krvarenje ne znam, u slučaju da NISI trudna nemoj se brinuti jer dabroston reguliše mjesečnicu ja sam ga jedno vrijeme uzimala zbog neredovitih ciklusa. U svakom slučaju izvadi što prije sve nalaze, sretno IZVORNA PORUKA: Mia Narona jes li ti radila betu? Ona ti je najsigurniji pokazatelj da li si trudna ili nisi, a UZV samo moze potvrditi da li je trudnoca u materici ili, ne daj Boze, izvan nje (naravno na samom pocetku trudnoce teskod a i UZV moze nesto otkriti). Ako nisi, najbolje ti je da uradis betu i tako ces znati na cemu si. Ja ti od srca zelim da si IZVORNA PORUKA: Narona Ne nisam radila betu. Nakon pregleda, me poslao doma i rekao da pijem Dabroston ( u slučaju da jesam dobro ce doci, a ako nisam dobit cu), mada je tada rekao: Nema ovdje trudnoce! (UZV). Nikakvu mi uputnicu nije dao, a ja polako ludim. Znam da je bilo prerano za UZV, ali sam htjela zbog bolova da provjerim da u slucaju ako nema trudnoce, nije nesto opasno, ali kaze da je sve cisto i super. Tako da sam sada zbunjena, ne znam da li da se primirim ili da nastavim punim tempom kao prije, a jos uvijek me sve boli! U svakom slucaju hvala na pomoci i lijepim zeljama!
|