Gigana
|
da se i ja pohvalim, Vedad je prohodao sa 13 mjeseci. Eno ga k'o pingvin. Još uvijek je nestabilan i stalno pada, ali se bori i ne odustaje. Skontala sam da ga bole koljena od puzanja, pa se i on sve više trudi da hoda. Inače, ima 8 zuba (jedinice i dvojke, i gore i dole) i mi smo očekivali trojke, no međutim, neki dan se pojavila četvorka na donjoj vilici. Sad ukupno ima 9 zuba, ali još uvijek jako bali, tako da očekujemo još. Postao je pravi mali mangup, svaki dan ima neki novi fol. Sad je u fazi penjanja, penje se uz krevetić, penje se prema stolu, ulazi u ladice, dira utičnice, vuče kablove, pokušava uključiti kabl od kasetofona u utičnicu, jer je skontao da to tako ide, baca stvari na pod (testira silu zemljine teže), zavlači se u kuhinjske elemente i vadi šerpe, zavljači se i gleda ispod kreveta, komode, i sl., veš mašina mu je najveća msiterija, obožava mašinu za suđe i kad bih ga pustila, sve bi povadio i polupao iz nje; pali svjetlo na rerni i onda se sagne da vidi šta ima u rerni, a zna nekad da mi je upali i na 200 stepeni. Ukratko, dobili smo jednog malog termita u kući koji nema ni sekunde mira. Još uvijek samo izgovara mama i tata i daj, to mu cijeli vokabular. Inače, ima 13,5kg i visok je 86 cm (nosimo garderobu za djecu od dvije godine, a br. cipela mu je 24)