veeseelaa -> RE: Hljeb/Kruh (4.9.2009 0:30:19)
|
IZVORNA PORUKA: ledy blue Evo iyzgleda da cu ja prva [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Brasno nikada ne mjerim..to mi je ''odokativno'', al otprilike oko 1kg. i dodam istu mjeru soli, secera i germe..a to je po jedna supena kašika..dodam toplu vodu, i rukom mijesim dok se tijesto ne počne odvajati od ruke, znaci dovoljno gusto da se ne lijepi za ruku..kada tjesto naraste jednom, ponovo ga ''prekuham'' i pustim da naraste...a poslije prekuham , ja koristim ulje, ono samo malo premazem tjesto, i ostavim u tepsiji da naraste, ja licno uljucim rernu na 50* i pustm da naraste u rerni, kada dovoljno naraste pečem pola sata na 200*C. isskljucim rernu i ostavim ga jos desetak min....izvadim pokrijem krpom i stavim preko najlonsku vrecicu...ko voli mekanu koru, a ko ne onda samo pokriti krpom.. Uh al se ja ispisah... i ja isto ovako pravim nema tu neke procedure, žena je samo lijepo pojasnila pa se čini komplicirano Znači potkupaš, raskuhaš, staviš u tepsiju kad nadodje u šporet na 200 stepeni, kad se ispeče umotaš u krpu i staviš u najlon kesu Prosto ko pasulj [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|