MAMA MA
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena I moj je djecak maza. Jutros se probudio oko 6, zagrlio me i pjeva - ti si mama meni jepa, maja, caja, taja, kuka, muka, hahaha, izmislja rijeci. Inace, ovu svoju izmisljenu pjesmu mi pjeva po cijeli dan. I tako me jutros zagrlio, mazio po licu i oboje smo tako ponovo zaspali . Inace je njezne gradje i ima sitan glas, ali i MM je bio njezan, a sad je bas razbacan . Voli plisane igracke, igra se s njima, prica, sinhronizuje ih, zivotinje, prirodu (raspoznaje borove, brezu i simsir, u stanju je po pola sata razgledati drvece, to ga fascinira). Tu se sto posto bacio na mene i mog babu. U drugim stvarima je opet tipicni decko, voli autice, razvaljuje igracke, skace, premece se, divlja, cupa nas, voli da je uvijek u pokretu. Sam je naucio brojati do deset i raspoznaje poneka slova, mi ga nismo tome ucili, ali uvijek pta koje je ovo slovo, koji je ovo broj. Sve mi se cini bice neka umjetnicka dusa, a ja se nadam da cu ga uspjeti malo ''ocvrsnuti'' i pripremiti za zivot. jaooooooooooo...sva sam se raznježilaaaaa ....tepa mami...isto ko moj dječak....moj ima 2 godine i 9 mjeseci...i kad se probudi ujutro ili kad mu se spava tad je posebno nježan prema meni....a inače jako smo vezani i razmazili smo jedno drugo....Ima sad neki fazon...mazi me po licu i govori:ge kaki lepa moja mama(gledaj kako je lijepa moja mama)e onda stane nabrajat:ti mo duja(ti si moja dusa),ti mo tatiki(ti si moj traktor) ,ti mo baki(ti si moj bager) ti mo ki(ti si moj kamion) ,ze ti mo(sve si ti moje)....dušaaaaaaaaaaa maminaaaaaaaaaaaaa
|