leona -> RE: kako uspavljujete vase bebe? (8.11.2009 19:40:13)
|
Moj Arman je bio dobra bebica sve do 5.mjeseca. tada je postao mali lopovcic, poceo se buditi najprije 3-4 puta u noci da bi na kraju broj budjenja dosegao 28[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Tad je vec bio u fazi ds dok ga ljuljamo, on spava. Cim prestanemo, on pocne da place. Ni u danu nije spavao bog zna kako. Pedijatar mi je rekao da beba od 6 mjeseci ne treba da jede u toku noci, tako da smo se mm i ja malo informisali i naucili smo da beba treba da se zna sama uspavati. Dotag smo ga ljuljali ili na nogama ili na rukama. Pronasli smo knjigu"Svako dijete moze nauciti spavati" tu je sve opisano. Uglavnom radi se o tome da dijete treba pustiti da place, a ulaziti u sobu u razmacima po navedenoj tabeli. Prvu noc je Arman plakao 1h i45 min:-(( uzas, mislila sam da nikad nese prestati. Drugu noc 25 min, a trecu noc je zaspao bez suza. Onda sam ga naucila i u danu da sam zaspi tako da nakon sedmice dana kenkanja i stresa, mi smo poceli spavati, a i on. Sad u danu spava 2x po sat i po, a navecer zaspi u 8:30 i u cugu spava do 7 ujutru. Nemojte me shvatiti da mo ga je bilo tesko uspavljivati, ono sto je bilo tesko je to da mm i ja nismo 3 mjeseca spavali 1 sat u komadu, a kako uskoro pocinjem raditi, nisam imala izbora... Sad je super mali, i sretni smo sto smo uspjeli u tome
|
|
|
|