kolacic
|
IZVORNA PORUKA: iv@ncica kolacicu - halo draga, nije beba na dugme pa da je sikljucis i ukljucis ...bit ce dana kad ce biti nervoza, bit ce dna kad ce samo spavati..ili obratno...malena je i promjenit ce se sto puta..i danju i nocu..privikava se na okolinu, ljude, mirise, promjene okoline..hranu...noc-dan...promjene vremena i klime..i problemi sa stomacicem su tu..pa sve ostalo sto te ceka,,,sve je to pocetak......i nema veze jos s navikavanjem na ruke...bebe su naj gore kad mjenjaju okolinu i kad su među vise ljudi..jer im je sve stresno i placem se rjesavaju nervoze..pa kako ce ti bebac reci da se umorio, da mu nije ugodno, da mu je vruće-hladno..da ga boli, ako ne nerimrom , placem i nervozom..pusti ruke...a gosti ce navaliti dolaziti, bit ces i ti i beba nervozne, nemoj da te to iznenadi...cekat ce te i kuca i rucak i pelene..i sve ostalo..kao i sve nas.. ja s am bila potpuno sama od prvog dana.. bebac nije spavao ni dan ni noc...stalno je bio nervozan, ni danas ne spava u ccijelosti noc...i stizala sam i docekivati goste, i spremati..i napraviti rucak - naravno nesto brzinski..a brate pšonekad i naruciti....i sve je to fumkcioniralo..samo treba uhvatiti ritam..polako...a gosti mogu i koaca iz slasticarne i kave i soka..svi su bili docekani fino...nisam se zamarala da im jos kuham sta ;))), a bebac je na prvom mjestu uvijek bio...i nikad se nije navikao na ruke.. podokio bi pa u krevetac...i danas cuca i u krevetic....e sad sto se on 10000 puta budi i danas..to je do bebe..kad bude spreman prespavat ce noc...a nosala sam ga kad je bio malen kad sam god mogla i danas bi da hoce, nije bas mazast...i nije se ni na sta navikao..poslije se vec uhvati ritam pa to ide drugacije..a sto ces od male bebe, nego mazit..kupat, hraniti,presvlaciti i nosati ;)))) u pravu si, meni je neobicno bilo sto je plakala najednom poslije odlaska od svekrve jer smo je tu nosali cijeli dan, pa joj bilo lijepo valjda, pa kad se vratilaa u nas dom imas sta vidjeti, place dijete cim je stavis u krevetac, sad se vec vratila na staro, mazimo se i dalje i malo pricamo ali i spavamo u nasem krevetcu :) joj nije lahko biti mama, promjene su to, a poslusat cu vas, malo sam ja cistunica, pa mi muka kad vidim nered, a s bebom koja hoce stalno na ruke ne mozes stici nista...znam da trebiam malo prestati misliti na kucu i opustiti se i uzivati u majcinstvu.. ali da hoce se samo ovi gosti izredati pa da ne mislim ni na sta osim na bebu....
|