Anoniman -> RE: Pite (1.9.2009 17:49:43)
|
draga Nunny, ja ti nisam znala pitu napraviti ni naopako dok se nisam porodila i od dosade na porodiljskom svaki dan pravila pitu dok nisam ovarisala kako treba... danas se ne mogu kutarisati pojedinih ljudi hoce samo moju pitu... [sm=bravo.gif] a ja pravim ovako, od prilike pola kg brasna stavim u plasticni vajnik, posolim malo vise i zamjesim mlakom vodom... mijesim toliko dok se prestane tijesto lijepiti za prste, a to postignem tako sto dodajem pomalo (sto bi rekle nase nane, medju prste) brasna... eh kad dobro zamjesim, vrlo malo naspem na dlan ulja i tako masnom rukom jos jednom obradim tijesto... ostavim tako da stoji jedno 15-ak minuta... onda malo pospem brasna na stolu, te na to brasno stavim tijesto, pa opet po tijestu brasna (medjuprste)... malo razvijem jufku na stolu, a onda je prebacim na carsaf... gdje je razvucem jos malo i pouljim je kompletnu i takvu ostavim da stoji dok ne pripremim tirit... kad pripremim tirit, onda razvucem jufku na nacin kako je to objasnila Zoe, razvlacim rukom od sredine prema cosku... kad dobijes zeljenu debljinu, stavis tirit i motas u zvrkove... ja doduse pravim jednu jufku i tu jednu motam u tepsiju, a eto neko u pocetku razdijeli u vise jufki... ako si me sta skontala svaka ti cast.. p.s. evo mm kaze nisi znala krisku pomazati a sada recepte dijelis... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|